vad är missbruk rådgivning?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-23
Lagliga och olagliga droger kan orsaka betydande problem för dem som blir beroende. Dagliga verksamhet ofta blir nedsatt på grund av missbruk. När du eller någon du älskar har att göra med ett beroende, kan det vara svårt att veta vart man vänder om hjälp. För många är svaret missbruk rådgivning. Det är bra att förstå syftet med missbruk rådgivning och vilka typer av rådgivning finns

kriterier för missbruk Counseling

Ämne missbruk rådgivning är tillgänglig för människor som arbetar med alla typer och nivåer av beroende. Diagnostisk statistisk handbok IV klassificerar två nivåer av missbruksproblem. Ämnet beroende och missbruk både påverkar individens dagliga verksamhet men skiljer sig effekterna av missbruk på individens känslomässiga, fysiska och psykiska hälsa.

När en person kämpar med beroende av olika ämnen, har de utvecklat en fysisk och emotionell behov av drogen. De kan lida indragning när de försöker sluta använda och kan ha utvecklat en tolerans mot drogen, så de börjar använda mer och mer.

sak beroende och missbruk båda ofta leder till rättsliga och hälsoproblem. Familj och vänner kan ha föreslagit att personen får hjälp och sannolikt frustrerade med fortsatt användning. Om en person uppfyller dessa kriterier, är missbruk rådgivning anges.

Avgiftning

Drogmissbruk rådgivning finns tillgänglig bygger på graden av beroende. En person som är fysiskt beroende kan behöva gå igenom en avgiftning program där kroppen är renad från alla ämnen. Dessa program kommer att övervaka hälsan hos den person som går igenom återtag och bistå i processen detox. Beroende på graden av missbruk, kan detox ta några dagar till en vecka eller mer. För att missbruk rådgivning för att bli framgångsrik måste den personen vara fri från alla ämnen

typer av missbruk Counseling

Drogmissbruk rådgivning förekommer oftast i ett av tre format:. Slutenvård rådgivning, öppenvård rådgivning och grupp rådgivning. Slutenvård rådgivning förutsätter att den person kvar på anläggningen under hela kuren, men öppenvården och gruppterapi låta den komma till terapi sessioner och sedan återvända till sin vardag. Öppenvård sessioner kan vara intensiv, varar tre till sex timmar, eller de kan vara standard en timme sessioner beroende på graden av beroende.

Missbruk Rådgivning Syfte

Människor använder droger av olika skäl, bland annat rekreation, för smärtlindring och att fly från problem. Drogmissbruk rådgivning kommer att börja utforska orsakerna till att individen använder för att hjälpa dem att börja utveckla alternativa copingstrategier. Beroende på vilket format, kommer personen i behandling dela sina känslor om att använda droger och kommer att erbjudas stöd och vägledning genom processen. Gruppterapi ger enskilda möjlighet att höra från andra som har varit med om liknande situationer, och det kan hjälpa den personen känna sig mindre ensam. Rådgivning kommer att omfatta undervisning om hur ämnen påverkar kropp och själ och kommer ofta diskutera rättsliga konsekvenser också.

Support

Drogmissbruk rådgivare vanligtvis kommer att föreslå den person delta i ett stödprogram som Anonyma Alkoholister eller Anonyma Narkomaner . Dessa program är utformade för att ge den person i återhämtning med fortsatt uttag och stödsystem för att hjälpa dem på lång sikt fortsatt behandling. Dessa program är inte terapeutiskt i naturen och inte utförs av yrkesmän med tillstånd, men de kan bidra till att personen i tillfrisknandet.

Previous:nothing Next:orsakerna till slouching

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska blodtrycket
 • hur man rengör artärer med statiner
 • hur sluta tobaksrökning, mitt sätt
 • viktminskning komplettera idéer
 • hur man kan bli av blåmärken naturligt
 • detox för alkoholism
 • de bästa sätten att göra vården mer överkomligt
 • hjälpa ett barn som hakar
 • behandlingar för en rinnande näsa
 • orsakerna till hip spasmer under sen graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com