vad är orsakerna till återkommande jäst infektioner?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-22
Vaginal jäst infektioner är obekväma och ibland smärtsam. Candida, svampen som orsakar jäst infektioner, finns naturligt i våra kroppar. Candidiasis, den medicinska termen för en svampinfektion, uppstår vanligen när det sker en förändring i miljön i slidan som gör att jästen att växa snabbare. Jäst infektioner kan oftast behandlas framgångsrikt med over-the-counter krämer. Om du har en återkommande svampinfektion (återkommande vulvovaginal candidiasis), är det en bra idé att kontakta din läkare för att hitta orsaken, men här är några orsaker och symptom som min hjälper dig att avgränsa problemet.

Symtom

Symtomen vid candidainfektion är rodnad, sveda, svullnad och klåda i vulva och vagina område, som kommer att få. värre om de inte behandlas. Det finns vanligtvis en tjock vit ansvarsfrihet åtföljs av ett dåligt lukt i avancerad jäst infektioner. Du kan ha ett eller flera av ovanstående symtom i varierande grad, från mild till intensiv. Jäst infektioner är vanliga, och minst 75 procent av alla kvinnor kommer att uppleva minst en svampinfektion i sitt liv. Fem procent av kvinnorna få mer än en svampinfektion per år.

Funktion

Jäst infektioner har många orsaker, men grunden är att de normala vaginala miljön har förändrats. Din kropp har en naturlig hälsosam balans av bakterier och svampar. Det vaginala området är naturligt sura, men när syran balans ändras kan jästen växa och föröka sig och orsaka en infektion.

Huvudsakliga orsakerna

tar antibiotika kan orsaka en svampinfektion, eftersom antibiotika dödar bort nyttiga bakterier i slidan som håller jästen i kontrollen. Graviditet ändrar hormoner i kroppen, vilket kan orsaka jäst att växa och orsaka en svampinfektion. Stress, sömnbrist och har mens kan leda till att du får en svampinfektion. Ätit mat med högt socker eller kan orsaka jäst att växa. Diabetes och hiv /aids kan orsaka en svampinfektion. Jäst infektioner som inte är allmänt passerade genom sexuell kontakt, men det är möjligt, särskilt i lesbisk par.

Andra orsaker

Andra saker som kan orsaka jäst infektioner är badtunnor, mycket varmt badvatten, douching, parfymerade mensskydd och sprayer, doftande och färgat toalettpapper, tvättmedel med massor av parfymer, kondomer med spermiedödande glidmedel, åtsittande kläder och underkläder, p-piller eller något hormonellt födelse kontrollmetoder, våta kläder och syntetiska fibrer under kläderna.

Varning

Återkommande vulvovaginal candidiasis är ofta på ett försvagat immunförsvar. Det är en bra idé att se en läkare om du har återkommande svampinfektioner eftersom symtomen är mycket lika klamydia och gonorré, två sexuellt överförbara sjukdomar.

Previous:nothing Next:stadier av sorg efter ett år

Relaterade artiklar


 • den bästa halsont rättsmedel
 • koffein drog fakta
 • ansiktsbehandling stärkande övningar för kinderna
 • öga övningar för barn
 • billigt sätt att bli av med bruna fläckar i ansiktet
 • hur man bestämma hur länge hålla rester
 • hur man genomför en patient intervju vård
 • den bästa ringorm behandling
 • hur man sparar pengar på Body Wash
 • lungutveckling för tidigt födda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com