vad är orsakerna till bollen av mul smärta?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-29
När du går, springer eller hoppar, tvingar du din kropp att stödja helheten av din vikt på fötterna. Om fötterna inte riktigt absorbera stötar, eller de är stressade alltför hårt kan det orsaka skador som kan resultera i smärta. Smärta i trampdynan är vanligt bland idrottare, löpare, joggare och dansare, och kan orsakas av flera skador och bakomliggande förhållanden

Skodon

passar på dina skor spelar en stor roll i hur fötterna med marken och absorberar chock. Skor som inte passar ordentligt, är utslitna, eller är utformade för att åtgärda problem som du inte behöver kan leda till smärta i trampdynan. Skor med höga klackar, såsom hög stabilitet löparskor, kan skifta vikten framåt på bollar av foten, ökad stress och risken för smärta.

Turf Toe

Turf tå är en stukning av ledkapseln av stortån, som är vanlig bland fotbollsspelare och andra idrottare som körs på hårda ytor. Turf tå vanligtvis börjar med ett smärtsamt episod av trauma följt vara ständiga smärtan runt basen av stortån under trampdynan. Liksom andra stukningar kan torv tå ta veckor eller månader att läka och under den tiden aktivitet bör undvikas.

Sesamoiditis

Sesamoiditis är en inflammation i senor och ligament som omger sesamoid ben i trampdynan . Sesamoiditis smärta kan känna något liknande smärtan av torv tå, den viktigaste skillnaden är att sesamoiditis, liksom andra typer av tendinit är en gradvis insättande smärta, som ofta inte sker förrän en dag eller två efter en stressig aktivitet. När smärta flammar upp den kan vara i timmar eller dagar-is och anti-inflammatorisk medicin kan användas för att lindra smärta.

Blåsor

En annan vanlig orsak till smärta på trampdynan är skador på huden på undersidan av foten på grund av alltför gnidning, vilket kan skapa blåsor. Blåsor är fickor av huden som fylls med vätska som kan innehålla blod, som tenderar att orsaka smärta och obehag vid tryck på dem. Walking in nya skor eller gå i skor utan strumpor kan orsaka blåsor, som kan gå barfota. Ofta kommer du vara medveten om din fot gnugga på ett visst område innan blåsor kan bildas.

Frakturer

Frakturer brott på ett ben som kan orsakas av plötslig trauma mot foten, eller repetitiva slagtålig användning. Frakturer som uppkommer upprepad användning kallas stressfrakturer. Om du tror att du har drabbats av en fraktur, bör du rådfråga en läkare för att få röntgen tas och börja läkningsprocessen. Anpassad ortoser och skär sko kan lindra chock till fötterna och förebygga stress frakturer.

Previous:nothing Next:Vad händer på gynekolog?

Relaterade artiklar


 • behandling av hyperpigmentering av buk under graviditet
 • vad övningar hjälpa att bli av med magen fett?
 • hur man kan bli av med akne med huskurer
 • hälsosam graviditet efter kryoterapi
 • hur man hittar hem hand om ett handikappat barn
 • hur man kan njuta av solen, källan till livet, och inte bli bränd
 • hur man kan förebygga och behandla spädbarn hals utslag
 • livsmedel för att kontrollera sura uppstötningar
 • spiral infektion
 • varför bröst ökar under menstruationen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com