vad är orsakerna till kramp efter klimakteriet?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-15
För de flesta kvinnor perimenopause börjar någon gång under sin sena fyrtioårsåldern till början av femtiotalet och kan vara upp till tio år. Perimenopause börjar när den kvinnliga kroppen börjar sluta producera hormonet östrogen vid sin tidigare nivå. Denna period är vanligtvis kallat "förändring av livet" eftersom nästan allt i en kvinnas liv förändras som ett resultat. True klimakteriet börjar så fort perimenopause slutar. Symtom under klimakteriet och förlängning i klimakteriet kan omfatta magkramper

Du behöver:.
Basal termometer.

kramp efter klimakteriet

Termen "kramp efter klimakteriet" ofta används av kvinnor som fortfarande har kramper även efter att ha gått ett helt år utan en menstruation. Mensvärk är ett resultat av ägglossningen, så länge en kvinna har ägglossning hon kommer att fortsätta att uppleva kramp. Det är troligt att det typiskt kallas kramper efter menopaus är faktiskt kramper under klimakteriet.

Fysiska testet

Kramper är inte ett symptom normalt förknippas med äkta klimakteriet. En kvinna som inte hade en tid för mer än 12 månader och är fortfarande upplever kramper bör diskutera hennes symtom med sin läkare eller gynekolog eftersom det kan vara ett symtom på ett allvarligare problem.

Förberedelse för tentamen

A klimakteriet som söker medicinsk rådgivning från sin läkare eller gynekolog bör förbereda viss information i förväg. Hon ska hålla reda på eventuella symtom som kanske verkar ovanligt eller onormalt, inklusive värmevallningar, magkramper, inkontinens, etc. Hon skriver också ner alla frågor hon kan ha för att säkerställa att hon inte glömmer att be dem under samrådet del av tentamen . Hon borde överväga sitt svar på vanliga frågor om vad symptomen hon upplever och huruvida det finns något hon gör som erbjuder lättnad.

Läkemedel

Trots att klimakteriet är en naturlig del av en kvinnas liv och inte kräver någon medicinering, vissa symtom på klimakteriet, inklusive krampanfall, kan lindras med rätt medicin. Hormonbehandling kan förskrivas för att lindra värmevallningar och kramper, kan låg dos antidepressiva vara lämpligt att utjämna humörsvängningar, och bisfosfonater kan rekommenderas för att förebygga osteoporos.

leva hälsosamt

Att leva en hälsosam livsstil är den bästa metoden för flesta kvinnor som genomgår en förändring av livet. För att lindra värmevallningar, kramper, nattliga svettningar och andra symptom, bör kvinnor få regelbunden motion, undvika kända symptom triggers, äta balanserade måltider, får massor av sömn, och sluta röka. Regelbundna läkarundersökningar är också en rekommenderad del av en hälsosam postmenopausala livsstil.

Previous:nothing Next:farorna med ett foster Doppler

Relaterade artiklar


 • Hur säkra är plastflaskor?
 • mage tillväxt under graviditeten
 • lära sig om mänskliga kroppsdelar
 • hem botemedel för vårtor
 • träkol rengöra
 • Kegel övningar för blivande mammor
 • den bästa dieten för att bli gravid
 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • reumatoid artrit hos barn
 • mat tips för att sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com