vitaminer för friska ögon

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-04
Förebyggande hälso-, hälsokost-och specialdieter kan alla vara användbara för att upprätthålla god hälsa. Hålla dina ögon friska utgör inget undantag. Det finns vissa vitaminer bör du vara noga med att inkludera i din kost för att hålla dina ögon friska

Vitamin A

Vitamin A är viktigt att ögat hälsa. Brist på vitamin A kan leda till nattblindhet, och om det inte rättas till kan du sluta med xeroftalmi och lider av svullna ögonlock, torrhet i ögonen och korneal sår. Inte behandlas, kan det leda till blindhet. Vitamin A är också känd för att förebygga grå starr och kanske till och med hindra makuladegeneration. Rökare och dricker se upp: du behöver för att få extra A-vitamin i kosten. Alkoholintag kan utplåna vitamin A i kroppen, och rökning gör det svårt för kroppen att absorbera vitamin A. Rökare bör i synnerhet få en hel del vitamin A, närmare bestämt från mat, inte kosttillskott.

livsmedel du kan införliva i din kost för att få A-vitamin innehåller nötkött och lever kyckling, mango, morötter, sötpotatis, fiskleverolja och Kale.

zeaxantin och Lutein

Studier, inklusive ett av forskare vid Tufts University, har visat att zeaxantin och lutein eventuellt minska dina chanser att utveckla grå starr. De kan också minska dina chanser att utveckla åldersrelaterad makuladegeneration, men resultaten blandade. Din kropp gör inte zeaxantin och lutein, så det är viktigt att se till att du inkluderar dem i din kost. Livsmedel som är bra källor av dem är lummiga gröna grönsaker. Det bästa är spenat, följt av grönkål och grönkål. Gula och orange frukter och grönsaker också har några lutein och zeaxantin. När det gäller lutein, tillagning av maten källor att släppa lutein i dem.

Vitamin E

E-vitamin är ett annat vitamin tros förebygga grå starr och makuladegeneration. Åldersrelaterade ögonsjukdomar Study (AREDS) visade att människor som ingår E-vitamin i kosten hade 25 procent mindre risk att utveckla makuladegeneration. Tala med din läkare om hur mycket vitamin E ska du få, en kost rik på vitamin E kan ibland leda till sina egna problem, såsom ökad blödning. Det är lätt att komma ihåg hur man får massor av vitamin E, eftersom de flesta källor är en form av nötter. Solrosfrön, torkade och obalanserad mandlar, torkade och obalanserad hasselnötter, jordnötter och mango

C-vitamin

C-vitamin är ännu en vitamin som minskar din chans att utveckla grå starr och åldersrelaterad makuladegeneration. Studier som rapporterats av USDA har visat att det kan bidra till att förebygga glaukom, och att mildra symptomen av glaukom (minska trycket i ögonen som kommer med glaukom). Som med vitamin A, om man dricker eller röker du behöver för att få extra vitamin C. Dessutom diabetiker bör få extra vitamin C. Du kan få C-vitamin från tropiska frukter, lummiga grönsaker såsom grönkål, bär, röd paprika, broccoli och cantaloupemelon.

Ålder makuladegeneration

De flesta av dessa vitaminer är viktiga eftersom de bidrar till att förebygga åldersrelaterad makuladegeneration (ofta kallat AMD eller ARMD). Åldersrelaterad makuladegeneration har inget botemedel. Synförlust och blindhet bland dem 65 år och uppåt beror främst på AMD, och eftersom denna åldersgrupp utgör en stor andel av U. S. befolkning är det en stor oro.

Previous:nothing Next:om förhöjda msafp och fostrets tillväxt

Relaterade artiklar


 • hur man gör puberteten gå fortare
 • HCTZ biverkningar
 • amning efter bröstförminskning
 • göra kakaosmör och vitamin B förhindra bristningar?
 • bebis utveckling på 7 veckor
 • hem rättsmedel för ett barn med en kall
 • Peyronies bota
 • om långsiktiga drog & alkohol behandling
 • hysterosalpingogram förfaranden
 • Hur du tar ett tidigt graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com