hur att förbereda din dotter för sin första menstruation

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-02
Numera är det viktigt att veta hur du förbereder din dotter för hennes första menstruation eftersom många flickor tenderar att vara få den vid en tidigare ålder! Med de olika hormoner som gör det i många av de livsmedel och produkter som vi köper och konsumerar, det finns stor möjlighet att det påverkar barn på ett sätt som gör deras kroppar mognar snabbare. Så bli inte förvånad när din dotter talar om på den söta ålder 9 eller 10 att hon är menstruation. Du bör dock vara redo att göra din dotter redo för hennes speciella dag genom att göra följande:
1.
Prata om menstruation med din dotter och göra henne förstå att det är en naturlig process att kvinnors kroppar går igenom. Du kan också prata med henne om hygienpraxis hon kan göra när hon äntligen får sin period för att hålla henne frisk och ren.
2.
Gör att du hålla de villkor som du använder i förklarar menstruation, enkel och lätt att förstå. Du kan även rita processen hur ägget haft ägglossning och hur livmodern är förberedd för graviditet. Förklara hur hon kan sätta på en platta eller tampong och orsaken bakom båda. Fråga henne om hennes farhågor och försäkra henne med väletablerade information som hon inte behöver oroa känna smärta, känna sig dum, eller väntar nya förändringar i hennes kropp efter hennes första menstruation.
3.

När du ger råd eller information, vara medveten om hur du uttrycker det till henne. Alla har vissa värderingar och övertygelser i situationer som denna och det är inget fel med att berätta för dina barn om dem. Låt henne veta att få hennes menstruation är en normal sak som gör det möjligt att hon ska ha barn senare. Dela information med henne om att du vill att din egen mor kunde ha berättat för dig om din första menstruation, men som du lärt dig på egen hand med svårigheter.
4.
När din dotter gör denna viktiga övergång till kvinnlighet, är det bäst att du förbereder henne för det och att hon inte ser det som en konstig och negativ händelse. Med dessa tips om hur du förbereder din dotter för hennes första menstruation, kan du vara säker att hon bättre förstår det när det faktiskt händer och kommer att uppskatta den tid du tillbringade i att hjälpa henne genom denna svåra tid.


Previous:nothing Next:Hur man avgör om utöva elliptiska är rätt för din kropp

Relaterade artiklar


 • Graviditet & sura uppstötningar
 • information om storlekar träning boll
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • enkelt banta för tonåringar
 • puberteten fakta för flickor
 • hur man gör puberteten gå fortare
 • hur mycket Tylenol kan du ta ett säkert sätt?
 • opiatberoende detox tekniker
 • kroppshållning övningar för lordos
 • hur man förebygger snavar och faller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com