hur att förstå effekterna av att dricka på graviditet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-09
De flesta kvinnor, medan gravida, vill göra allt de kan för att försäkra att deras barn kommer att födas friskt. Medan Surgeon General rekommenderar att gravida kvinnor konsumerar absolut ingen alkohol under graviditeten, är frågan komplicerad och det är viktigt att förstå riskerna med att dricka under graviditeten
1.
innan du blir gravid

För kvinnor som planerar att bli gravid eller tror att de kan vara gravid, är det klokt att avstå från dricka alkohol. De allvarligaste riskerna för fostret är från kronisk dricka. Det är osannolikt att en enda drink eller två, förbrukas innan du inser att du är gravid eller strax därefter, kommer att skada barnet.
2.
Alkohol passerar genom blodet till Baby

Det verkar som den största risken för skador på fostret är under de första tre månaderna av graviditeten, när alla barnets organ utvecklas. Barnet är särskilt känsliga för giftiga ämnen vid denna tid, och alkohol är giftigt. Det alkohol passerar från moderns blodomlopp direkt till barnets. Medan en drink inte kan verka som en stor summa till en vuxen, det är en relativt mycket större belopp när övervältras på de små, fostret.
3.
Fetal Alcohol Spectrum Disorder

Medan många kvinnor accepterar att måttlig till hög alkoholkonsumtion skadar sitt barn genom att bidra till dödfödsel, missfall, för tidigt födda eller fysiska eller kognitiva defekter, det råder viss oenighet om effekterna av tillfällig drink. Drickande är sannolikt leder till födelsen av ett barn med FASD (Fetal Alcohol Spektrum Disorder). FASD kan vara allt från de relativt milda såsom en lätt utvecklingsstörning, till svår (FAS, Fetal Alcohol Syndrome), där barnet har stora fysiska problem såsom orgel missbildningar, onormal ansiktsdrag, problem tillväxt, centrala nervsystemet och kognitiva funktionshinder.
4.
tillfällig drink

risk för barnet minskar när mängden alkohol som konsumeras av modern minskar. Vissa människor förespråkar att en tillfällig dryck (ett enda glas vin, till exempel) är osannolikt att skada fostret. Eftersom det finns många faktorer som inverkar på utvecklingsländerna barnet, inklusive föräldrarnas hälsa och sjukdomshistoria, kost och livsstil, föroreningar och andra miljöfaktorer, effekten av tillfällig alkoholkonsumtion genom att mamman kan uppvägas av andra faktorer.

5.
sluta dricka

Om stoppa drickandet är ett problem och du överväger att bli gravid är det viktigt att diskutera problemet med din läkare eller sjuksköterska. Det finns flera organisationer, som kan bidra till att hjälpa en kvinna avstår från alkohol under graviditeten.


Previous:nothing Next:hur man ska leva hälsosamt genom att minska bearbetade livsmedel

Relaterade artiklar


 • den bästa icke-kemiska sätt att bli av med huvudlöss
 • hur man kan hålla barnen säkra när de tar ett dopp i badkaret
 • luftrenare information
 • sätt att sluta röka cigaretter
 • örter och vitaminer för män
 • hur man må bra - positiva känslor
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • kroppslukt fakta
 • fettsnål kost & viktminskning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com