hur du förbereder din kropp att föreställa ett barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-09
Hittills har du förmodligen varit inriktade på att förhindra graviditet, men när du är redo att bli gravid, det finns åtgärder du bör vidta för att förbereda kroppen för att ha en baby. Efter dessa steg kommer att göra befruktningen lättare och hjälpa dig att få en problemfri graviditet
1.
Det första man som funderar på att bli gravid bör göra är att besöka sin läkare. Du bör besöka din primärvårdsläkare att se till att dina blodvärden är normala, och du är på en hälsosam vikt. Du bör också besöka din gyno så att du inte har några villkor som skulle göra att bli gravid svårt såsom STD: s, polycystiskt ovariesyndrom eller endometrios. Om du är över 35 och är orolig för dina chanser att bli gravid kan din gyno också göra tester för att ta reda på hur många ägg du har kvar och mäta hormonnivåer vid vissa punkter i din cykel. Deras resultat kommer att kunna berätta för dig om du har tid att vänta eller behöver för att börja ASAP.
2.
Sluta röka. Röka cigaretter ökar risken för missfall och utomkvedshavandeskap, och gör dina ägg åldras snabbare än normalt. Genom att sluta denna dåliga vana, kommer din fertilitet nivå återgår till det normala i ungefär ett år.
3.
Ta hand om dina tänder och tandkött. Många studier har visat ett samband mellan kvinnors oral hälsa och fortplantning. I studierna hade kvinnor som hade problem att bli gravid högre nivåer av tandköttsproblem, blödande tandkött och inflammation.
4.
börjar ta en multivitamin och se till att den innehåller minst 400 mikrogram folsyra och 40 milligram järn. Dessa två tillskott i synnerhet förbättra fertiliteten.
5.
Begränsa ditt intag av raffinerade, bearbetade kolhydrater. När du äter mat som gör din Spike blodsocker, producerar kroppen mer insulin vilket i sin tur leder till en högre mängd testosteron i kroppen. Detta kan störa ägglossningen, så se till att få mer frukt och grönsaker samt proteiner i din kost.
6.
Se till att få minst 30 minuters måttlig motion om dagen och bibehålla en hälsosam vikt. Övervikt kan leda till oregelbunden menstruation och ägglossning störningar.
7.
Skär ner på alkohol och koffein. Studier visar att behöva 04:59 alkoholhaltiga drycker per vecka samtidigt som du försöker bli gravid kan du sänka dina chanser att bli gravid med så mycket som 50%. Vissa studier visar också att konsumera mer än 300 milligram koffein om dagen kan öka risken för att få endometrios eller har äggledaren frågor.
8.
Om du är på att bli gravid under de kommande månaderna planering, överväga att byta din hormonella preventivmetod som p-piller eller Depo Provera till en barriärmetod som kondom eller ett membran. När du avbryter en hormonell preventivmetod, kan det ta några gånger för att börja ägglossning regelbundet igen.
9.
Minska stressen. När du kommer stressad, ibland kroppen kan hoppa över ägglossning en månad, eller beroende på hur stressade du är, kan du börja hoppa menstruationerna alla tillsammans. Försök att minska stressen i ditt liv innan befruktning för bästa resultat.


Previous:nothing Next:hur att förstå effekterna av att dricka på graviditet

Relaterade artiklar


 • BTS riktlinjer för astma
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • guidade bildspråk för förlossning
 • hur du uppskatta din vikt utan en skala
 • hosta rättsmedel för barn
 • hur till återvinna från influensa
 • rättsmedel för spruckna läppar
 • sig att slappna av när man är gravid
 • myter klimakteriet om
 • vad är det mjälte i?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com