hur du kan hjälpa ditt barn eller tonåring kontrollera sin vikt problem

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-02
Enligt CDC, har andelen av barnfetma under de senaste trettio åren mer än fördubblats för barn i åldern 2 till 5 år gamla och ungdomar i åldern 12 till 19 år. Men för barn 6 till 11 år dessa kurser har mer än tredubblats. Av de barn som är överviktiga, 70 procent kommer sannolikt att fortsätta att vara överviktiga i vuxen ålder och många går vidare till att bli feta och utveckla allvarliga hälsotillstånd som typ 2-diabetes, högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Som förälder är du ytterst ansvarig för hälsa och välbefinnande för ditt barn och det är upp till dig att göra nödvändiga ändringar för att sätta ditt barn på vägen till ett lyckligare och friskare liv.
1.
Innan du ändrar något att effekterna ditt barns hälsa ditt första steg är att ta dem i familjen läkare för en fullständig prövning. Diskutera din oro med läkaren och be om vägledning från dem för bästa handlingsplan. Följ läkarens råd framför allt som han eller hon vet vad som är bäst för just din situation.
2.
Sluta använda livsmedel som ett straff eller belöning. Denna typ av konditionering kan leda till problem som varar livet ut.
3.
Bli av med skräpmat i ditt skafferi och inte köpa det på nytt. Erbjuda hälsosamma alternativ för småätande som frukt och grönsaker. Alla förpackade tilltugg i huset bör vara enda portion paket för att förhindra hetsätande. Kräv att dina barn ska ställa innan småäta och inte må dåligt för att säga "nej".
4.
Ät mer husmanskost istället för att äta ute. Tillhandahålla måltider bestod av färska ingredienser som ger en mängd olika val av livsmedel. Konsultera matpyramiden från USDA för dagliga behov.
5.
Låt inte ditt barn att köpa sin lunch i skolan. Packa en hälsosam lunch hemma så att du vet vad de äter. En hälsosam lunch behöver inte vara lunch ditt barn hatar dock. Experimentera med olika livsmedel för att hitta goda alternativ att barnet faktiskt ser fram emot att äta.
6.
Eliminera socker fyllda drycker från ditt hushåll. Betona vikten av dricksvatten. Dricka mycket vatten kommer också att hjälpa hålla dem nöjda mellan måltiderna.
7.
Hjälp dem att bli mer aktiva. Många lokala centra erbjuder en mängd olika sporter och aktiviteter som finns tillgängliga för ungdomar i alla åldrar och är vanligtvis mycket låg kostnad eller gratis. Begränsa tillåten tid på datorer, videospel och för att titta på tv. Gå på rider familj cykel eller promenader och se till att involvera alla dina barn så att ingen känner sig som om de utpekas.
8.
Med gott exempel. Starta en övning rutin, stänga av tv, resa sig från datorn och börja vara mer aktiv. Skära ner på snacking och snabbmat, sluta röka och alkohol och spendera mer tid med dina barn. Du är deras förebild . . . det är en mycket viktig position att vara i och bör inte tas på allvar.

Tips och varningar


 • Rådfråga matpyramiden tillhandahålls av USDA för rekommenderade dagliga livsmedel
 • Ta ditt barn till husläkaren innan något hälso-baserade beslut


 • Previous:nothing Next:hur man kontrollerar hudbristningar

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla endometrios med örter
 • vad är vård i hemmet för äldre?
 • hur man lugna ett barn före operation
 • hur man förstår vad som orsakar blödningar från hörselgången
 • finasterid biverkningar för kvinnor
 • hur man bestämma hur länge hålla rester
 • livsmedel som orsakar svampinfektioner
 • hur mycket hår har en person som växer i en månad?
 • hur man ska bekämpa en feber
 • löss behandling under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com