hur man får gratis eller till låg kostnad läkemedel

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-10
Amerikanerna betalar mest för receptbelagda läkemedel. Consumer Reports gjorde en undersökning om receptbelagda läkemedel priser och fann att det genomsnittliga priset för läkemedel här i USA är mer än i Kanada, Australien, Frankrike, Storbritannien, Japan och Tyskland, ibland kostar fyra gånger mer för exakt samma droger!

läkarbesök, sjukhusvistelser, och laborationer, dessa vidta alla en tung belastning på dina ekonomiska resurser. Mediciner kan vara en stor kostnad att lägga ovanpå det. Lyckligtvis finns det ett antal resurser som du kan använda för att få gratis eller till låg kostnad läkemedel. I den här artikeln får du lära dig allt om dem. (Och se till att kolla in den första länken i avsnittet Resurser för att ta reda på hur man kan få gratis och billig hälsovård för dig och din familj. )
1.
Patient Assistance Program (PAP) är program som erbjuds direkt från läkemedelsföretagen. Dessa program fungerar på en glidande skala grund för att förse dig med gratis eller billig medicin. Den andra länken i avsnittet Resurser nedan kommer du till en lista över ansökningar om PAP. I vissa fall kan din medicin även att skickas till din dörr!

När du går in för ett läkarbesök, sjuksköterskorna kan också hjälpa dig med att få på en patient Assistance Program. Fråga bara!
2.
Om du har begränsade ekonomiska resurser, är i behov av gratis eller till låg kostnad mediciner, och har blivit ordinerad en kortsiktig medicinering, fråga din läkare om hon eller han har några prover till förfogande. Läkare och kliniker har ofta medicinering prover från läkemedelsföretagen, och de är oftast villiga att förse dig med dessa om det behövs.
3.
Flesta namn märke droger har en billigare, " generiska "version av dem. Den generiska läkemedel fungerar lika bra som läkemedel namn märke eftersom de är tillverkade enligt samma formel. Det finns vanligtvis en liten ask om receptbelagda ark-Be din läkare att du har möjlighet att få generiska läkemedel om de är tillgängliga från apoteket.
4.
Planned Parenthood är en annan möjlighet att få gratis eller till låg kostnad mediciner. Många är redan medvetna om Planned Parenthood: s preventivmedel bistånd (gå dit för låga p-piller, spiral, etc. ), men de är också andra allmänna hälso-och sjukvård och läkemedel: svininfluensavaccin, rökavvänjningsprogram, stelkramp och andra vaccinationer, Jock klia behandling, urinvägsinfektion behandlingar infektion, och mycket mer. Den tredje länken längst ner i artikeln, i avsnittet Resurser, tar dig till Planned Parenthood webbplats.
5.
Rabatt drog kort kan hjälpa dig att få gratis och låg kostnad läkemedel. Dessa program är som kuponger, de ger dig en viss rabatt på din totala order och de fungerar som rabatt livsmedelsbutik kort. Här är en till att börja med:

Washington www. rx. wa. gov /discountcard. html
6
Shop runt. . Vissa stater erbjuder även sina egna databaser prisjämförelse hjälper dig att få billig medicin.

Connecticut www. ct. gov/ag/cwp/view. asp?a=2106 q=294076
Florida www. myfloridarx. com
Indiana www. rxforindiana. org
Maryland www. oag. state. md. us /Drugprices /index. htm
Michigan www. michigan. gov /mdch
Minnesota www. minnesotarxconnect. com
Missouri www. morxcompare. mo. gov
New Hampshire www. egov. nh. gov /medicin-skåp
New Jersey www6. state. nj. us/LPSCA_DRUG /index. jsp
New Mexico www. ago. state. nm. us
New York www. nyagrx. org
Ohio www. agrx. ag. state. oh. us /säkrade /landning. aspx
Vermont www. atg. state. vt. us /frågor /konsumentskydd /föreskrivna Produkter /Prescription Drug--Price-Finder. php
Washington: www. rx. wa. gov
West Virginia www. wvagrx. com
7
Beställ gratis eller till låg kostnad mediciner från Kanada. . Eftersom risken för att bli lurad när du beställer online är hög, föreslås att du bara beställer från regeringen rekommenderas kanadensiska onlineapotek. Minnesota, till exempel, rekommenderar flera online-apotek-se Minnesota regeringens hemsida notering ovan.


Previous:nothing Next:hur man använder en fjäril förband att lägga ner ett mindre snitt och undvika nålar

Relaterade artiklar


 • Hur påverkar droger och alkohol familjer?
 • hur man kan bidra till att minska feber
 • hur man kan sluta röka med hjälp av nikotintuggummin
 • faror att återanvända plast vattenflaskor
 • Vad kan orsaka svår smärta kolon?
 • hur man sparar pengar och mer på gymmet
 • symptom av multipel skleros hos barn
 • den bästa icke-kemiska sätt att bli av med huvudlöss
 • klimakteriet viktkontroll
 • Hur sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com