hur man kan begränsa din riskfaktorer för att fånga influensa

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-12
Följande steg hjälper dig att undvika influensa genom att undvika riskfaktorer som orsakar den
1.
Undvik folksamlingar så mycket som möjligt.
2.
Tvätta händerna hela dagen med tvål och varmt vatten efter att röra saker i offentliga och innan du äter. Rör inte dina ögon, näsa eller mun om inte händerna är nytvättad. .
3
Klä på dig ordentligt efter väder, inte får kyld. När din kroppstemperatur sjunker, så gör din motståndskraft mot infektioner.
4.
Äter mycket frukt och grönsaker. Äpplen, vattenmelon, ananas, lök och vitlök är särskilt bra.
5.
Ät protein och fullkornsprodukter. Speciellt fördelaktigt är magert rött kött, kyckling, fisk, bönor, ärtor, majs, potatis (med skinn), nötter och frön.
6.
Låt inte din hals torka ut . Drick mycket vätska inklusive vatten. Speciellt fördelaktigt är teer (inklusive svart, grönt och örtteer som Echinacea, rosmarin, goldenseal, och ingefära). Se till att vattnet du dricker och använder för att förbereda te inte innehåller klor. Också praktiskt är hög kvalitet, lågt socker frukt-och grönsaksjuicer.
7.
Ta kosttillskott. Speciellt behjälpligt är vitamin C, vitamin E, betakaroten, zink, vitlök, enzymer, och en bra flera vitamin och mineral.
8.
Undvika att människor som har influensa.

9.
Om någon som du bor har influensa, använd extra försiktighet. Uppmuntra dem att tvätta händerna ofta, spola alla vävnader i toaletten istället för att sätta dem i soporna, och använd desinficerande våtservetter att städa upp efter vidrör något om de inte har just tvättat sina händer.
10.
Dela aldrig redskap, koppar, glas, porslin, handdukar, eller några handdukar med någon.
11.
Var försiktig på jobbet eller i skolan. Dela inte telefoner, bänkar, eller tangentbord med andra om möjligt. Om du måste använda dem sedan, sanera dem först. Detta kan enkelt göras med desinficerande våtservetter.
12.
Se till att du får tillräckligt med vila och sömn. Låt inte dig själv att bli trött eller övertrött eftersom detta kommer att försämra kroppens motståndskraft mot infektionen.
13.
Motion måttligt för att öka kroppens motståndskraft mot infektionen, men låt t överdriva eftersom detta kan ha motsatt effekt.
14.
Kontrollera med din vårdgivare om huruvida en influensa skott kan vara en bra idé för dig. Läs om riskerna i samband med vaccinet och väga dem noga mot de eventuella fördelarna.

tips och varningar


 • Om du följer ovanstående steg kommer du att begränsa din risk att smittas av influensan i vinter.
 • här artikeln är inte avsedd att ersätta din läkares råd. Rådgör med din läkare innan du ändrar din kost, ta tillskott, eller att starta en övning rutin.


 • Previous:nothing Next:hur man kan hjälpa till att öka din fertilitet

  Relaterade artiklar


 • vad man ska gravera på en medicinsk registrering
 • gnälla vatten instruktioner
 • den bästa icke-kemiska sätt att bli av med huvudlöss
 • naturmedicin terapi för klimakteriet
 • sätt att göra brösten större
 • hur man rengör badleksaker för barns hälsa
 • hur man kan förbättra ditt minne för att förhindra minnesförlust
 • hur du kontrollerar ditt blodtryck hemma
 • Kan man bli gravid utan att ha en period?
 • hur till återvinna från influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com