hur man kan bidra på att stoppa den globala uppvärmningen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-04
Tillsammans med frukterna av tekniska framsteg och industrialisering, möter vi också de hot om global uppvärmning. Detta fenomen beskrivs som den ökning av medeltemperaturen i jordens atmosfär och andra vattendrag. Förändringar i denna temperatur leder till smältande polarisar till exempel och därmed göra tidvatten runt om i världen ökar, sätta städer i världen som riskerar att gå under vattnet
1.
De växthusgaser

Det finns gaser i atmosfären w /c absorbera och emittera strålning. I processen varma de jorden upp, vilket förhindrar den från att helt iskallt. Men över produktion och eller införande av dessa gaser till atmosfären kan avsevärt värma upp atmosfären och haven i världen. Förändringen i temperatur kräver en drastisk förändring i klimatet. Några av dessa gaser inkluderar men är inte begränsat till följande: vattenånga, koldioxid, metangas, ozon och freoner eller klorfluorkarboner.
2.
Nu när du har en klar förståelse för vad dessa gaser gör, låter tackla på hur vi kan hjälpa i kampen för att stoppa den globala uppvärmningen.
3.

minska användningen av produkter och apparater, som släpper ut växthusgaser

Gamla bruksföremål såsom kylskåp och luftkonditioneringar avger CFC. Istället för att använda dem, använda de nya, som har miljövänlig klistermärken på dem. Dessa apparater avger liten eller ingen CFC alls. Också minimera användningen av spray eftersom dessa använder freoner som sin huvudsakliga drivmedel. Undvik att använda glödlampor. De använder mycket energi och släpper ut de upp till 300 lbs av koldioxid per år. Använd i stället lågenergilampor eller kompakta lysrörslampor. De använder mindre ström, avger minimala nivåer av koldioxid och är ljusare jämfört med glödlampor.
4.
Planterar träd

Plantera träd är inte bara en ålder gammal miljöaktivist enhet. Det hjälper också med att fånga upp stora mängder koldioxid med konsekvens. Träd och andra växter behöver koldioxid, vatten och solljus i sin livsmedelsproduktion som kallas fotosyntes. Som en biprodukt, de släpper syre i luften, som i sin tur vi andas.
5.
Sänk förbrukningen av fossila bränslen
förbrukningen av fossila bränslen genom transporter påverkar i hög grad miljö. Inte bara gör skada, är det också en icke förnybar resurs. Här är några saker att tänka på att sätta förbrukningen av bränsle och energi på ett minimum.
6.
Minimera användningen av egen bil för korta resor. Du kan bara försöka rask promenad eller cykling att göra detta. För längre resor kan du åka just buss eller ta sig dit med tåg eller andra kollektiva transportmedel. Inte bara du spara upp på gas, men du är också rädda miljön.
7.
Köp lokal mat. Om du köper lokala livsmedel som grönsaker, finns det ingen anledning för lastbilar att rulla in från hela landet, och inte heller behöver vi fartyg att komma till våra hamnar leverera produkter. Inte bara är lokal mat billigt, du hjälper också lokala bönder sälja sina varor. En annan bra sak som du gör för jorden är som du skulle vara rädda fat av fossila bränslen på en daglig basis.
8.
Utbildning

De flesta människor är inte riktigt medveten om vad som händer. Det är den främsta anledningen varför de aldrig handlat om frågan. Som enskild berörd av jordens framtid, är det vår plikt att nå ut till andra människor och uppmana dem att hjälpa till i sak. Vi behöver inte att starta stora. Vi kan alltid börja med oss själva, och sedan bjuda vår familj och vänner att gå med i.


Previous:nothing Next:hur man får en god natts sömn på ett säkert sätt

Relaterade artiklar


 • hur man undviker jäst infektioner naturligt
 • bandmask hos människor från katter
 • Så för att lindra graviditetsillamående
 • den bästa dieten för att bli gravid
 • gemensamma postural problem
 • användningsområden för atomoxetin
 • receptbelagda allergi mediciner jämförelse
 • prostata Kegel övningar
 • enklaste sätt att sluta röka
 • Vad är några tester för klimakteriet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com