hur man kan hjälpa en nära anhörig dör bekvämt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-01
Att tillhandahålla slutet av livet vård för en närstående är inte en lätt uppgift. Förutom att se till hans eller hennes fysiska behov man kan ha många frågor och känslomässiga behov av dina egna att ta itu med. Prova att ta följande steg för att hjälpa dig genom denna försökt och känslomässigt beskatta tid

Du behöver:
kärlek och medkänsla för din älskade i denna tid av övergång
. .


1.
Fråga din älskade en där han /hon vill hellre vara.

Valet måste göras om vården kommer att äga rum på sjukhuset eller i hemmet. Den sjukvårdspersonal kan lämna rekommendationer, men bara du och din älskade man kan avgöra vad som är bäst för dig. Det finns en rad fördelar och utmaningar beroende på var vården kommer att äga rum. Intuitivt skulle man tro att vård i hemmet skulle vara billigare men det är inte alltid sant. I de fall då en stor del av handledning /utrustning behövs för att säkerställa bekvämligheten hos patienten, kan hemmet inte vara den bästa platsen. Ha en uppriktig diskussion om alla alternativ /faktorer med din älskade en.
2.
Var inte rädd för att prata om religiösa övertygelser och känslor. Ha ett öppet sinne, dömer inte bara lyssna.

I slutet av livet, många människor vänder sig till religiösa /andliga övertygelser för komfort. Detta är också en tid som din älskade kan bli arg eller uttrycka beklagar om det förflutna. Det bästa du kan göra är att ge en sympatisk och ickedömande öra, och kanske ibland även en axel att gråta vidare. Du kan finna dig själv att göra någon delning av ditt eget, det är en helt naturlig process. Många i din position fruktar att de på något sätt gör något fel, men om du är närvarande och känslomässigt tillgängliga för din älskade, även under svåra tider när han /hon kan vara benägna att stöta bort dig, han /hon uppskattar säkert den mer än du vet. Kom bara ihåg att detta är en svår tid för er båda.
3.
Hjälp din älskade att nå ut till andra.

Du kanske upptäcker att din älskade en kommer att vilja nå ut till andra under denna tid. Gör ditt bästa för att kontakta andra för att bidra till att ge nedläggning. Du kommer att finna att uppgiften att lämna uttjänta vård kräver att du bära många hattar: vän, terapeut, värd, skiljeman, sjuksköterska och personlig assistent. Förväntar oss att dessa många roller och gör ditt bästa för att fylla dem. Utöver fördelarna för din älskade, hittar du många personliga fördelar. Jobbet kan vara svårt ibland men hålla fast vid det och gör ditt bästa.
4.
Var medveten om när din älskade är mycket nära att dö.

En del av vård är att känna igen tecknen på när döden är nära och planering på lämpligt sätt. Du kommer att kunna känna igen den här gången av subtila förändringar i din älskade en utseende eller beteende. Huden tar en något annorlunda färg, andningen kan bli ansträngd, kan du se förändringar i aptit och /eller aktivitetsnivå, din älskade kan tyckas alltmer avlägsen eller fristående. Dessa förändringar är alla en naturlig del av processen att dö. Detta är en tid som du kommer att se till slutliga förberedelserna och individer kontakt som kanske vill besöka innan patienten går.
5.
Ger så mycket fysisk komfort som möjligt.

I slutet blir fysiskt välbefinnande svårare eftersom det kan vara utmanande för din älskade att kommunicera vad han /hon vill. Några faktorer som bör övervägas är: rumstemperatur, filtar och kuddar. Var noga med att arrangera filtar och kuddar på ett sådant sätt att andas verkar enklast. Merparten av tiden kommer det att finnas en legitimerad vårdgivare förfogande för att hjälpa till med detta.
6.
Bara vara närvarande och fortsätta prata, bjuda in andra som din älskade man skulle vilja presentera.

Beroende på hans /hennes vilja, kanske du vill bjuda in andra och /eller planera en vaka när döden är mycket nära. Helt enkelt vara närvarande och ge stöd genom att låta din älskade vet att du är nära. Det kan verka som om han /hon inte kan höra dig, men den fysiska kontakten och stöd är lika mycket för dig som det är för din älskade, det är betydande och uppskattad

tips och varningar.


 • Detta kan vara ett känslomässigt beskatta tid, bara hänga där inne
 • Om möjligt skulle jag starkt råda med en licensierad vårdgivare tillgänglig så ofta som möjligt. Det är bara så mycket att göra det utan att fritttra hjälp det bara kan få överväldigande


 • Previous:nothing Next:hur man tar hand om huvudlöss utan att använda starka kemikalier på dina barn

  Relaterade artiklar


 • varm blixt bota
 • naturliga sätt att göra brösten större
 • diet läsk och graviditet
 • hur man gör enkla övningar balans för seniorer
 • hur man förstår riskerna med en hög urinsyra nivå
 • hur har ett test allergi scratch
 • hur man får en god natts sömn med en snarkning make
 • hur man kan förebygga och behandla endometrios med vitaminer
 • alkoholabstinens behandlingsriktlinjer
 • alkohol detox med bensodiazepiner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com