hur man kan minska risken för Reyes syndrom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-05
Reyes syndrom, en dödlig sjukdom utan känd orsak eller bota, kanske inte lika sällsynt som folk tror. Det finns totalt 55 symptom i samband med Reyes syndrom, som inte presenterar sig i någon särskild ordning. På grund av den mängd olika symtom och oförutsägbarheten i deras presentation är det ofta fel diagnos som hjärnhinneinflammation, encefalit, diabetes, överdoser, plötslig spädbarnsdöd, psykisk störning, eller förgiftning. När kontrakterade, den påverkar alla organ i kroppen med särskilt dödliga konsekvenser till hjärnan och levern. Om Reyes syndrom inte upptäcks på ett tidigt stadium, konsekvenserna är ofta dödlig. Den goda nyheten är, med tidig diagnos, kan symtomen behandlas och risken för allvarliga hjärnskador eller dödsfall undvikas
1
Lär dig vad medicinska omständigheter FÖREGÅ Reyes syndrom. . . Denna sjukdom nästan alltid inträffar när återhämta sig från en virusinfektion (till exempel en förkylning, influensa, övre luftvägsinfektion eller öroninfektion), vattkoppor, eller efter en vattkoppor vaccination.
2.
reda på vilka produkter innehåller salicylater. Alla vet många värktabletter innehåller acetylsalicylsyra. Inte många vet solskyddskräm, insekt avskräckningsmedel, akne behandling, wart remover och lotion ofta innehåller salicylater. Läs etiketter på alla produkter du använder och leta efter salicylat eller salicylsyra som en del av ett längre ord eller en kombination av ord. Titta i avsnittet Resurser nedan för mer information.
3.
UNDVIKA acetylsalicylsyra och produkter som innehåller salicylater efter varje AT RISK omständigheter har inträffat. Uppskattningsvis 90-95% av personer som utvecklar Reyes syndrom har tagit acetylsalicylsyra eller begagnade produkter som innehåller salicylater under virusinfektioner som nämns ovan.
4.
ANVÄND INTE salicylater under amningsperioden. Spädbarn kan kontraktet virusinfektioner oväntat. Det rekommenderas starkt att du undviker salicylater så länge du ammar.
5.
LÄR tidiga symptom på Reyes syndrom. Den första etappen av Reyes syndrom anges med kräkningar (med eller utan feber), apati, förlust av energi, aggressivitet, förvirring och /eller irrationellt beteende. Något av dessa symptom kan tyda på att uppkomsten av Reyes syndrom. De behöver inte alla behöver vara närvarande.
6.
Kontakta läkare omedelbart. Om något av dessa symtom uppträder samtidigt återhämta sig från en virusinfektion, vattkoppor, eller en vattkoppor inokulering det är viktigt att kontakta din läkare. Om inte diagnosen under den första etappen, är denna sjukdom inte bara farligt, det är dödligt.
7.
Om din primära vårdgivare är tillgänglig, gå till närmaste akutmottagning. Eftersom Reyes syndrom betraktas som en "sällsynt" sjukdom, är mest akutmottagningen personal som inte utbildas för att leta efter den. Var noga med att berätta för dem du tror att möjligheten att Reyes syndrom och varför.

Tips och varningar


 • Denna artikel är endast för information. Det är inte avsedd att ge medicinska råd eller diagnos.
 • Reyes syndrom är inte smittsam.
 • För mer information, titta i avsnittet Resurs nedan.
 • Reyes syndrom är en risk i alla åldrar.
 • Obehandlad kan den leda till allvarlig hjärnskada eller död inom bara några dagar.


 • Previous:nothing Next:hur man kan stoppa "värmevallningar" i sina spår

  Relaterade artiklar


 • kaloririka graviditet kost
 • Skillnaden mellan stödstrumpor & diabetes strumpor
 • hur man lär sig om ektopisk graviditet symptom
 • återkommande buksmärtor hos barn
 • hur man för att skydda identiteten på någon efter deras död
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • hur man ska behandla öroninflammationer naturligt för under $ 3 dollar
 • att bota sömnlöshet med naturliga behandlingar
 • livsmedel som fungerar som ett slemlösande
 • hur man får en god natts sömn på ett säkert sätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com