hur man lär ditt barn att ta mediciner självständigt

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-06
Om du har ett äldre barn i ditt hushåll som behöver ta mediciner på rutinmässig basis, kan du letar efter sätt att hjälpa lära honom hur man gör det självständigt. Och du kan hitta dig själv slits mellan att göra det själv så att du kan vara 100% säker på att han tog det och en känsla av att han behöver lära sig att ta det på egen hand, särskilt om medicineringen tas för resten av sitt liv.

Du behöver:
per dag och vecka piller behållare
. piller fräs om så behövs.


1.
GET HIM involveras i ett tidigt ÅLDER
Låt ditt barn börja hjälpa dig med de mediciner rutin om han är tillräckligt gammal, som kommer att variera beroende på barnets, men andra eller tredje klass är verkligen en bra tid att tänka på det. Låt honom att göra de åtgärder han kan. Det kan vara så enkelt som lämnar du flaskan, eller räkna ut p-piller. Eller kanske skära av p-piller om det behövs.

Viktig del vid första är bara för honom att se att du gör det som en del av din rutin, helst vid samma tidpunkt och på samma ställe varje gång. Han behöver se från ung ålder som du ger denna uppgift stor prioritet och uppmärksamhet. Medan han kan vara för ung just nu för att "flyga solo" du sätter upp vanor genom modellering och exempel. Vid denna punkt kommer du fortfarande att ge honom hans mediciner direkt. Som nämnts: samma tid, samma plats
2
ÖVERRÄCKA en del av ansvaret
Release lite av ansvaret gradvis. . . Du vet att ditt barn är väl investerade i rutin när han då och då frågar du "Är det inte dags att göra piller?" Han är redo att denna lite mer självständigt. Hurra!

När ni båda är bekväma med rutin, börja låta honom fylla en vecka piller container på egen hand, medan du är i närheten. Till exempel kan han lägga ett piller i varje dag i veckan på lördag morgon, medan du gör kaffe eller vad du har. Rutin är mycket viktigt, och det blir lättare för dig både i det långa loppet om du inte varierar de dagar du ställer upp, de platser du ställa in och så vidare.

Kolla in det över När han är fyllde den och placera den i en förutbestämd plats där den kommer alltid tillhöra. Även om ditt barn inte tar sin medicin självständigt på denna punkt, är han på god väg genom att ta visst ansvar för det.

Under denna "fas" ger inte piller direkt till ditt barn. Övervaka honom ta piller genom att berätta att det är dags och skicka honom (förmodligen till köket oftast) att ta dem. Eftersom de är i en vecka behållare, ni vet han har tagit dem. Självklart måste du känna situationen med dina egna fall. Om ditt barn är faktiskt resistent mot att ta sin medicin och kan ljuga för dig, detta kommer inte att vara för dig. Men om inte, om ditt barn är i allmänhet kooperativ-om glömsk-Tryck på
3!.
ge honom lite MER regerar
Inrätta ett "ta tid" för ditt barn. Detta innebär att du nu kommer att lämna över mer av härskar (du förmodligen kommer vara lite nervös-det är bara påminna dig själv att du var nervös på sin första dag i skolan också). Prata med ditt barn och bestämma en tid när ditt barn kommer att ta hans mediciner. Han kommer att behöva ta dem varje dag vid denna tid utan tjat eller påminna från dig (mycket viktigt). Om du vill ställa honom med en klocka med en påminnelse larm, eller om han har en mobiltelefon kan användas på samma sätt. Detta är ett utmärkt sätt att visa honom att även när han är redo att ta mediciner självständigt som en vuxen, kan han fortfarande behöver en liten påminnelse, precis som vi gör.
4.
LET GO-SortA
Gör det till ditt barns ansvar att göra detta oberoende nu. Och gör ett åtagande att göra detta utan tjat eller argumentera. Hur?

Sätt upp en spelplan. Till exempel. .

"Jag kommer att kontrollera ditt piller container varje dag vid 07:30. Om du inte har tagit den då blir det ingen ___________ (fyll i de tomma) när du kommer hem från skolan. Då lämna den ensam. Det är svårt. Men om du påminna ditt barn, eller tjata, kommer han inte göra så viktigt övergång över till att göra det självständigt. Var noga med att följa upp med följden som planerat. ! Var FÖRETAG

Om du är förälder till någon som kommer att ta medicin för resten av livet, har det passerat ditt sinne vad de skulle göra utan dig-om du inte var där för att göra dem ta den. Börja nu, börja tidigt och hjälpa ditt barn att inse och bli bekant med det faktum att detta bara är ytterligare ett steg i att ta hand om sig själv, inte helt olikt borsta tänderna.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla spädbarn förstoppning

Relaterade artiklar


 • effekterna av att stoppa preventivmedel mitten cykel
 • hur lång tid tar plan B arbete?
 • svamp som orsakar ringorm
 • biverkningar av vivelle dot
 • vitamin E minska bristningar?
 • hur man känner igen symptom på en stroke och stoppa skadan
 • historia oxycotin
 • alkohol detox med bensodiazepiner
 • hur du gör din hicka försvinner
 • hur man gör Heimlich manövrera och rädda ett liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com