hur man ska svara när en diabetiker har lågt blodsocker

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-19
Ibland kan en diabetiker överkompenserar misstag och tar för mycket insulin eller inte äter tillräckligt med kolhydrater för att utnyttja insulinet tas. Med diabetes kan bli desorienterad så att han /hon är oförmögen att rätta till situationen utan hjälp. Om någon nära dig är diabetiker bör du veta hur du kan höja hans eller hennes blodsocker i händelse av ett lågt blodsocker attack

Du behöver:.
Juice, sugrör flexi, lådor juice, russin, och, helst en glukagon skott (erhållen med en läkares ordination).
.


1.
Det enklaste och snabbaste sättet att höja en diabetiker blodsocker är att ge diabetiker apelsinjuice. Om han /hon är fortfarande att kunna följa dina anvisningar och dricka, du kan ge juice i ett glas, men det är ofta lättare för diabetiker att dricka ur ett sugrör. Min man är diabetiker och jag alltid (alltid) har gott om apelsinjuice i mitt hus plus strån flexi. Andra juice är också tillräckligt om personen inte tycker om apelsinjuice. Det måste bara ha en hög sockerhalt (e. g. , tomatjuice skulle inte vara ett bra val). I vissa fall med diabetes är så långt borta att han /hon har svårt att suga från halm. För denna situation är det mycket bra att ha juice lådor eftersom du kan klämma lådan försiktigt och saft kommer att spruta ut av halm. Var mycket noga med att inte spruta för mycket saft på en gång i personens mun som diabetiker kanske inte kan svälja mer än en liten bit på en gång. Det kan ta dig upp till en timme och flera rutor juice för att få diabetes blodsocker upp igen. Ha tålamod. Om han /hon är svälja saft, kommer blodsocker gradvis komma tillbaka upp.
2.
Om diabetiker är inte alltför långt borta, kan du föreslå att han /hon äta något till föra blodsocker upp igen. Russin är utmärkta för detta. En cookie, spannmål bar, chokladkaka, eller andra snabba socker behandla vanligtvis göra susen också. Men diabetes måste kunna sitta upp till så han /hon inte choke. Om diabetiker ligger ner, då saften rutorna är din bästa insats. (Druvsockertabletter finns på apoteket och dessa kommer att höja blodsockret snabbt också. Du bör ha någon till hands. )
3.
I vissa fall, kommer diabetes vara så långt borta att det är omöjligt att få honom /henne att dricka eller äta någonting. Om detta inträffar, har du två alternativ. En är att ringa för akut hjälp omedelbart. Tveka inte. Den andra är att förvalta ett skott av glukagon. Glukagon skott kan köpas med ett recept. De är dyra, men om du bor med en diabetiker bör du ha en på sidan. Instruktionerna för hur man administrerar skottet kommer med det och du bör bekanta dig med dessa och få träning av din läkare om det behövs så att du vet exakt hur man använder bilden. Den glukagon sköt medför att levern dumpa lagrad energi i form av socker i blodet, vilket höjer nivån av blodsocker. När detta inträffar med diabetes kommer att återuppliva snabbt och han eller hon måste äta socker omedelbart efter att återfå medvetandet. Levern kommer inte längre att ha någon socker att dumpa efter detta och så kan denna metod inte användas igen direkt. Levern behöver tid för att lagra mer socker. Den glukagon skott måste ges i muskelvävnad eller fettvävnad. Låret är en bra plats, särskilt som någon upplever lågt blodsocker kan slaga sina vapen och skada bilden.
4.
Det är ofta svårt att avgöra om en diabetiker upplever lågt blodsocker. Några av de varningssignaler omfattar förvirring, desorientering, inga reaktioner, passivitet, brist på kommunikation, personlighetsförändring och kraftig svettning (kall och fuktig). Med diabetes kan falla till golvet om sittande, rulla ur sängen om man ligger ner, eller stanna kvar en plats vajande om stående. Med diabetes kommer ofta tappa kontrollen över sin kropp och kan inte kan svälja, kan kissa okontrollerat, kan har ingen möjlighet att hålla något eller använda händerna. Jag kan ofta berätta att min man upplever lågt blodsocker under natten, om baksidan av hans händer är svettiga eftersom detta inte är en normal plats för honom att svettas. Om du bor med en diabetiker bör du lära dig att testa hans eller hennes blodsocker. En normal läsning är 70-120. Om blodsockret är i nedre 60-talet eller 50-talet då han /hon är i trubbel. Fråga din läkare för mer information om hur man känner igen en låg attack blodsocker så du kan vara beredd att reagera därefter. Tänk på att den enskilde upplever lågt blodsocker kommer sannolikt inte ihåg vad som hände medan deras socker var låg och har ingen kontroll över vad de gör eller säger tills de börjar att återuppliva.
5.
för en diabetiker med lågt blodsocker är en overklig, obehaglig upplevelse. Ha tålamod och sympatisk. Med diabetes är inte trilskas med flit under ett lågt blodsocker attack.

Tips och varningar


 • Om du bor med en diabetiker, lära sig att använda hans /hennes blodsocker testkit för att ta en läsning blodsocker.
 • En diabetiker kan gå i koma, eftersom de upplever högt blodsocker. Du vill inte behandla en diabetiker för lågt blodsocker i denna situation. Var noga med att veta skillnaden. Om du har några tvivel, begäran om bistånd från en nödsituation leverantör omedelbart.


 • Previous:nothing Next:hur du hanterar din Waran och leva normalt

  Relaterade artiklar


 • effekterna av fetal alkohol symdrome
 • botemedel för kräkningar hos barn
 • varför bröst ökar under menstruationen
 • hur man ska gå till förmå labor
 • hur att förstå om testosteron är säkert för män
 • hur man sparar pengar på Body Wash
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • diet för att sänka kolesterol i barnen
 • Hur får man en stor hel natts sömn
 • Milk Thistle nytta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com