hur man skall avgöra vilopulsen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-28
Det är en bra idé för att kunna ta egna puls. Det är lätt att göra, och veta din vilopuls hjälper dig att avgöra hur ditt hjärta nytta av motion, vad din "normala" är, och när ditt hjärta är under stress

Du behöver:. .
Dina fingrar
En stoppur, klocka, eller timer (en mikrovågsugn kommer att göra)


1
Gör detta när du är avslappnad -. . På förmiddagen eller tidig kväll. Hitta en tid då du inte är stressad, helst minst en halvtimme efter att ha ätit eller tränar. Rök inte eller dricka på minst 30 minuter innan du försöker detta.
2.
Sitt ner i en stol eller på en bekväm soffa. En vilstol är också bra-något som höjer dina fötter. Placera tips av index-och ringfingret på höger hand strax under där din vänstra tumme möter handleden. Gör det här sättet, även om du naturligtvis är vänsterhänt. Din vänstra arm är närmast ditt hjärta, och ger dig den bästa behandlingen.
3.
Palpera detta område tills du känner en puls. Det kan ta en stund eller två, men du hittar det. Ha tålamod-slappna av. När du har hittat pulsen, titta på din klocka eller tidtagarur i 15 sekunder och räknar beats under fingrarna. Om du inte har en klocka eller stoppur, använda timern på din mikrovågsugn-ställ in den i 15 sekunder
4
Multiplicera antalet slag du räknar inom 15 sekunder med 4. . Det är din vilopuls. Den talar om hur hårt ditt hjärta arbetar-hur många gånger en minut det slår. "Normal" vilopuls ligger på 72 slag per minut, och lägre än den är perfekt. Högre än 90 kan betyda att du har, eller håller på att utveckla ett problem. Lägre än 60 slag per minut innebär att du kan ha en motsatt problem.
5.
Du kanske vill ta den här behandlingen flera gånger, för att få ett genomsnitt, eller bas BPM. Du kan hitta några minuters skillnad tio isär, och sedan tio minuter efter det. Ta tre, och beräkna genomsnittet genom att lägga till slag per minut tillsammans och dela summan med tre.
6.
Förstå att utöva höjer din puls, och håller det raisedl så länge när du fortsätter verksamheten. När du slutar att utöva, kommer din puls sjunka, och med tiden kommer det att sjunka under den nivå där du startade. Det är idealiskt.
7.
Kom ihåg att ditt hjärta är en muskel som alla andra. Motion den, och det kommer att bli starkare och effektivare. Ju färre hjärtslag man har, desto längre ditt hjärta kommer att pågå. Det är bara sunt förnuft. Var dock medveten om att din puls är inte en indikator på ditt blodtryck. Det är en helt annan historia!


Previous:nothing Next:hur man ska svara när en diabetiker har lågt blodsocker

Relaterade artiklar


 • Hur får näring från moderkakan till fostret?
 • healing dieter för Crohns sjukdom
 • naturliga detox från alkohol
 • hjälpa ett barn som hakar
 • alkohol behandling i tonåren
 • prenatal riskfaktorer
 • hur du: ladda personliga batteri
 • hur du håller ditt ofödda barn friska
 • hur att förkorta din tid cykel naturligt
 • opiater behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com