hur man väljer en bra primärvård läkare

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-07
Ha en bra primärvård läkare är mycket viktig. De flesta människor tror inte framåt till vem deras läkare kan vara om de skulle bli mycket sjuka, men om det händer, kommer du reda på exakt hur viktigt det är att ha en bra primärvård läkare (kallas ibland husläkare eller allmän . läkare)

Dessa är några saker att tänka på när de söker primärvården läkare:
1.
När ni talar han eller hon bör lyssna på dig. Detta betyder inte att de behöver vara de vänligaste läkare, eller någon som du vill ta på middag. Men de borde lyssna på vad du säger i ett möte och svara. Vissa läkare är bra lyssnare, men tala snabbt. Om detta volanger du, be dem upprepa vad de sagt, och skriva ner det. Det är också en god idé att skriva ner allt du vill diskutera med din läkare innan ditt besök så du inte glömmer.
2.
Avgöra om han eller hon visar respekt för din personliga föreställningar. Du kan vara någon som skulle mycket hellre behandla en sjukdom naturligt eller med kost och inte använda medicinering eller operation om inte helt nödvändigt. Din läkare ska respektera att även om de inte kan utfärda rekommendationer för dig (eftersom han eller hon kanske inte vet).
3.
Ta reda på om läkaren tillhör ditt sjukhus nätverk . INTE underskatta denna. Om du någonsin behöver åka till sjukhuset för en vistelse hittar du snabbt ut hur viktigt det är att ha en bra primärvårdsläkare att praxis på ditt sjukhus. Detta är av yttersta vikt om du blir allvarligt sjuk och har en mängd olika specialister att ta hand om dig. Du kommer definitivt vill ha en läkare, som redan känner dig och din sjukdomshistoria, köra punkt med alla dessa läkare. Det är långt till svårt att lämna detta till din familj om du skulle bli för sjuk för att förstå allt, och du definitivt inte vill ha det jobbet om du är sjuk.

Av samma anledning, även om du ser ett utmärkt specialist för ett tillstånd som du redan har, du behöver få ett primärvården läkare och se dem regelbundet om du skulle bli allvarligt sjuka.
4.
Intervju din läkare. Första gången du ser din läkare, ta med en lista med frågor att ställa dem. Några bra saker att diskutera är:?

Vad läkare kommer att ta hand om dig bör du vara på sjukhus och han eller hon är på semester

Om du behöver fyllt recept, kommer din läkare fylla dem via telefon eller behöver du ett möte (en bra fråga att ställa om du redan på en medicin)

Vad är den process du bör följa om du behöver träffa eller prata med läkare omedelbart (den dagen)

Prata om dina personliga övertygelse om de innebär din sjukvård.
5.
avgöra om han eller hon är en bra läkare. Vissa människor träffa en läkare bara för att de "gillar" dem eller har en bra känsla när de ser dem. Detta är inte ett tillräckligt bra skäl att hålla en läkare om de inte är bra praktiserande medicin. Om du har en oro och din läkare inte hjälper dig, se en annan läkare. Omedelbart. Slösa inte din tid mår dåligt, du betalar inte bra pengar efter dåliga hjälpa. Historien är fylld med människor som inte får den hjälp de behövde från sin läkare och senare upptäckte att de hade något som borde ha behandlats mycket tidigare.

Tyvärr gör vårt hälsovårdssystem inte det lätt att hitta kvalitet läkare. Några föreslog idéer är

Kolla med ditt lokala sjukhus och fråga vem de rekommenderar

Om du känner någon som jobbar på sjukhuset (som en läkare eller sjuksköterska), fråga vem som de skulle rekommendera. Vänner och grannar är OK, men vårdpersonal veta den verkliga sanningen.

Access din statens officiella hemsida. I mer än 40 länder kan du få information om en läkare och eventuella krav som kan ha lämnats in mot honom. Börja med att besöka din statens officiella hemsida att ta reda på vart man ska gå härnäst.


Previous:nothing Next:Hur du tar hand om din familjemedlem med H1N1 influensa

Relaterade artiklar


 • de bästa sätten att få bättre sömn
 • energi livsmedel för barn
 • Graviditet & motion parametrar
 • prostata Kegel övningar
 • Hur snabbt kan du säga att du är gravid?
 • hur har ett test allergi scratch
 • hur man känner igen symptom på en urinvägsinfektion i ditt barn
 • information om microgynon 30
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • Kan man bli gravid efter att ha tagit plan B?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com