Hur du manuellt ta ditt blodtryck

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-26
När jag först träffade min fru att jag visste ingenting om mitt blodtryck. Men eftersom hon är en legitimerad sjuksköterska hon tar väldigt bra hand om mig (med piska och kedja LOL). Det första symtom som jag hade var en hel del huvudvärk och sedan kom svettning. Hon blev mycket bekymrad när hon såg mitt nummer, toppen antalet var väggen över 200 och botten var antalet över 100. Vanligtvis behöver du inte ens vet att du har högt blodtryck, kommer det komma som en chock för de flesta av er.

När jag först fick veta att jag var på min första dejt med min fru och vi gick igenom Walgreens och de hade en maskin blodtryck att vi beslöt att testa. Det var då min fru märkte att min press var avstängd i diagrammet. Jag var väldigt svårt för mig att acceptera det faktum att jag hade sådana problem i unga år. Jag var bara 40 år gammal och jag har alltid varit frisk. Jag visste inte dricka eller röka och jag i princip var mycket aktiv. När vi gick till läkare för första gången för det här problemet, var jag i chock att få reda på att jag skulle bli tvungen att ta någon form av medicin resten av mitt liv. Försöker komma ihåg att ta dessa piller varje dag är en riktig jobbigt och för mig var detta ett verkligt problem eftersom jag skulle hålla glömma att ta tabletterna varje morgon.


Blodtrycket mäts i form av två nummer, det systoliska blodtrycket, och det diastoliska blodtrycket. Det systoliska trycket är det tryck i artärerna har när hjärtat pumpar. Detta är också den högsta trycket från hjärtat. Det diastoliska blodtrycket är det tryck i artärerna har när hjärtat fylls upp igen.
Detta är det lägsta trycket från hjärtat.

När manuellt ta ditt blodtryck ett stetoskop och blodtrycksmanschett används. Den blodtrycksmanschett har vad som kallas en blodtrycksmätare fäst vid den, det är ratten med siffrorna. Om du inte har en av dessa hemma kan du köpa en bärbar modell från Walgreens för mindre än 100 dollar. Den digitala de som de säljer är inte lika exakt som den manuella sådana. Det är åtminstone vad jag höra av min fru

Du behöver:.
Blodtrycksmätare
. stetoskop.


1.
Linda en blodtrycksmanschett runt överarmen, det finns en slang som ansluter till blodtrycksmätare.
2.
Trycket genereras i manschetten flyttas nålen på ratten. När du tar trycket för första gången på någon är det rekommenderat att du blåsa upp ballongen i blodtrycksmanschett tills nålen på mätaren visar "180".
3.
Du sedan Placera chef för stetoskopet till centrum av den inre armen där det böjar (armbåge).
4.
sakta tömma manschetten och det första slaget som du hör är det systoliska blodtrycket (till exempel: 120)
5. .
sista fick du hör är det diastoliska blodtrycket (t. ex. 80). .
6
Detta skulle innebära att ditt blodtryck är: 120/80. Gör detta varje dag och hålla en logg över den och du kommer klnow om din är hig och om du är i linje för hjärtproblem.

Tips och varningar


 • Om du väntar till långa kan det vara för sent.


 • Previous:nothing Next:Vad kan jag äta för att få arbete?

  Relaterade artiklar


 • dieter som fungerar för barn
 • alternativ till sjukhem
 • natriumfattig kost under graviditeten
 • Hur du tar blodtrycket
 • hur man hittar vegetarisk viktminskning tips
 • hur du håller ditt ofödda barn friska
 • farorna med vatten i plastflaskor
 • bandmask hos människor från katter
 • hem rättsmedel för kolon rengöringsmedel
 • njurfunktion information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com