hur man levererar måltider till en familj vårdar en sjuk närstående

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-08-23
När någon i familjen lider av en förödande sjukdom, är livet för alla förändrats. Going to läkarbesök, få labb och röntgenundersökningar, föra register, och inventering mediciner och kan ta enormt mycket tid och energi. När vänner, grannar och kyrkor organisera sig för att leverera till familjen hälsosam och smakrik mat, de stöd och trösta dem genom att lyfta sin börda av shopping och matlagning. Den här artikeln ger insikt och en handlingsplan för en samordnad grupp att leverera måltider.

Du behöver:
telefon
. anteckningsblock och penna.
kalendern.
bil eller annan transport.
måltider du levererar.
isolerade containrar.
återvinningsbara servering behållare.


1.
Välj någon (i denna artikel, kallad kvinna) att fungera som samordnare mellan familjen och gruppen. Hon borde ha ett sinne för detaljer och vara lätt att nå. Hennes första steg är att kontakta familjen, erbjuda dem mat leverans, och lära sig detaljerna i födoämnesallergier, specialkost eller preferenser, om någon matlagning metod bör undvikas, och antalet vuxna och barn i hemmet. Efter att ha kontrollerat deras adress och telefonnummer, sammanställer hon och ger en kopia av denna information till varje måltid beredare. Måltiden leveransplanen är baserat på tillgänglighet och preferenser av volontärerna.
2.
De återstående stegen för att leverera mat till en familj vårdar en sjuk närstående är för varje enskild volontär. Markera i din kalender varje dag som du ansvarar för att tillhandahålla en måltid, och efter närliggande sidan Sammanfattning av uppgifter från samordnaren.
3.
Dagen innan du planerar att leverera maten, samtalet familjen sent på morgonen så att det är mycket troligt att den sjuke kommer att vara vaken men inte äta lunch. Identifiera dig själv, berätta för dem att du kommer att få middag i morgon och fråga vilken tid de kommer att kunna ta emot leveransen. Skriv den tiden i din kalender. Var noga med att ge familjen din telefon eller mobilnummer så att de kan kontakta dig vid eventuella förändringar i planerna. Denna dag-innan kontakt försäkrar den familj som en måltid kommer att levereras nästa kväll, familjen kommer att skonas stress undrar förrän i sista minuten eller inte middag kommer att ges till dem.
4.
Nästa dag, förbereda måltiden strikt enligt dietkrav och förpacka den för leverans. Använda återvinningsbara förpackningar så familjen behöver inte tvätta och förvara dina behållare tills de kan lämna tillbaka dem eller du plocka upp dem.
5.
Skriv ut och band till leverans behållare alla riktningar som skulle vara bra, till exempel: "Värme i 325 graders ugn i 15 minuter, med folie fortfarande arbetar med. Låt stå 5 minuter före servering. Lägg dressing som önskas och blanda salladen. "Det kommer att finnas tillräckligt med oroligheter när du tar maten in i huset; verbala riktningar lätt kan förväxlas efter att du har kört iväg
6
Kom i tid så att familjens kvällen. . är inte störs. Till exempel kan den sjuka personen behöver för att starta en intravenös eller nebulisatorn behandling 40 minuter efter avtalad ankomst. . Försena middag kan störa familjens njutning av måltiden
7
När du in på deras hem, hälsa på alla glatt. Visa dem att du är glad att kunna hjälpa dem. Lägga denna upbeat notering till sin dag ökar din gåva.
8.
Bär behållare i köket och förklara allt som behöver göras. Uppmärksamma något skriftligt riktningar, och säg att du inte förväntar dig att ha återvinningsbara behållare returneras till dig.
9.
Låt familjen veta när och av vem nästa måltid är planerat att levereras. Fråga om de har någon feedback för dig att leverera till samordnaren, till exempel "Alla gör lasagne, och de sorter är underbara, men vi skulle vilja ha en förändring, tack. "
10.
Du inte fundera. Lämnar efter du svarat på frågor de har. Detta är inte rätt tid för långa samtal. Även korta besök är krävande för en sjuk person, och-just nu-familjen behöver äta

tips och varningar


 • Använd inte e-! post för att kontakta den sjuke om måltid leverans. Sitter upp att använda ens en bärbar dator tar mer energi än en bra person inser -. Energi som behövs för sådant som egenvård och behandling
 • förbereda måltiden så att det kommer att finnas rester tillräckligt för annan måltid. Det är mer avkopplande för familjen att inte behöva vänta olika människor som kommer in varje natt.
 • Om, på grund av nödsituation du inte kan göra måltiden, ring samordnaren omedelbart så att hon kan hitta en lösning.
 • den dag du planerar att leverera maten, om det finns ett oförutsett dröjsmål under tillagningen, ring familjen direkt och fråga om de beräknade förseningen kommer att bli OK. Om att skjuta upp middagen inte kommer att fungera för familjen, fråga om de skulle föredra om du skulle sätta den försenade måltid när den är färdig, förpackade för frysen, eller dagen därpå.
 • följer exakt kostråd från familj
 • Om du har problem för trafiken som inte får dig att bli sen. -Eftersom du redan har lämnat extra tid för sådana , har du inte -? hålla dem för dig själv, om inte familjen har hört en rapport och frågar om det påverkat dig. Vad du kanske tänker som information eller småpratet kan kännas, till familjen, som klagar. De är tacksamma för middag, men är oroliga att de inte blir en belastning. Det är svårt att få. Håll ditt ord och påverka optimistisk.
 • Undvik att använda förpackade sallader eller greener även om påsen hävdar att innehållet har trippel-tvättad. Enligt Center for Science in the Public Interest, får de inte säkra. Bakterier kan komma in i vatten som används för tvätt, och bara en dålig parti kan förorena upp till 300 pounds av grönt! Bakterier på en bit sallad kommer att spridas över hela påsen. Välj istället ett huvud av sallad eller Romaine att göra en grönsallad, och kasta brutna eller skadade blad. Ta inte chanser! Tvätta alla producerar, även meloner-för att avlägsna kontaminering som kan göra alla sjuka och den sjuke ännu sämre. I själva verket bör du göra detta rutinmässigt av hänsyn till familjens egen hälsa.


 • Previous:nothing Next:hur man kontrollerar en brinnande kastrull på spisen

  Relaterade artiklar


 • bedrail faror
 • Painkiller detox
 • hur man genomför en patient intervju vård
 • bästa behandlingen för ED
 • hur man gör tvätten för att minimera allergier på grund av damm, kvalster och mögel
 • sätt att göra brösten större
 • fiskolja för att gå ner i vikt
 • vitaminer för klimakteriet
 • effektivt rättsmedel för kramp i benen
 • tri-sprintec födelsekontroll information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com