Dräktiga mammor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-10-24
Gravida kvinnor inte uppmuntras att kost. I själva verket är mest kvinnor rekommenderas att äta hälsosam och välbalanserad kost. Frukt och grönsaker och massor av vattenförbrukningen är en bra början. Kyckling, några fiskar och andra magert kött är också bra val för en kvinna med en växande bebis att oroa sig

Baby's energikälla

Det är viktigt att komma ihåg att all mat som går in i kroppen också gynnas (eller inte betalas) barnet. Gravida kvinnor är ansvariga för vad de ger sina barn och hur friska barnet i det långa loppet. Det är sant att det finns vissa saker som vi inte kan kontrollera när det gäller barnets hälsa, men vi kan kontrollera vad som händer i våra munnar. Äta en sund och balanserad kost är definitivt vägen att gå för flesta gravida kvinnor. Får tillräckligt med folsyra under graviditet är också viktigt. Folsyra kan förhindra missbildningar hos barn.

Enligt kanadensiska forskare Louise Pilote av McGill University i Montreal, befästa mjölprodukter med folsyra kan minska antalet barn som föds med medfödd hjärtsjukdom, som är den vanligaste av alla missbildningar .

Ytterligare protein och kalcium under graviditeten

Det är viktigt för kvinnor att få tillräckligt med kalcium och protein under graviditeten. Dessa vitaminer är viktiga för barnets utveckling samt tillväxt. Leta efter livsmedel som av naturen har protein och kalcium, som ägg, mjölk, spenat, sojabönor, kött, fisk, fullkorn, ris, bönor, ärtor, majs, havre, ärter och jordnötssmör.

Undvik att äta under två

Många gravida kvinnor tror att de måste äta som om de äter för två vuxna vuxna, men det bara inte är en klok idé. Under graviditet, kvinnor behöver bara äta ytterligare 200 till 300 kalorier per dag för det växande barnet, inte en ytterligare 2. 000. Ytterligare 200 till 300 kalorier motsvarar en kopp sänkt fetthalt mjölk eller äter en kopp fettsnål yoghurt. För många kvinnor, sätter denna information en helt ny vinkling på saker.

Enligt forskaren Alison Stuebe vid Brigham och Women's Hospital i Boston, Massachusetts, gravida kvinnor bör undvika att äta för två eftersom ytterligare viktökning har kopplats till fosterskador. Faktum är att gravida kvinnor som konsumerade en diet full av friterad mat och hela mejeriprodukter, är mer benägna att vinna så mycket som 35 extra pounds under graviditeten.

kvinnor som är under intrycket att de måste få från 30 till 40 pounds under graviditeten är under ett felaktigt intryck-enligt Institute of Medicine, bör endast underviktiga kvinnor att få detta belopp i vikt. Institute of Medicine rekommenderar en viktökning på endast 25 till 35 pounds.

Livsmedel ska undvikas

Hålla sig till en graviditet-säker kost under graviditeten är viktigt. Vi läser mycket om de bra saker vi ska äta medan vi är gravid, men inte alls tillräckligt med information tillgänglig om vad vi inte bör äta. Undvik att äta rått kött, som sushi, skaldjur eller sällsynta, okokt nötkött, fjäderfä eller fläskkött. Råa ägg är också ett no-no, samt livsmedel som innehåller råa ägg, t. ex. majonnäs och caesardressing. Mjukost, som blåmögelost och fetaost bör också undvikas.

Gravida kvinnor bör också undvika att äta fisk som innehåller höga halter av kvicksilver, som till exempel makrill och svärdfisk. Vissa fiskar också utföra höga halter av en industriell förorening, kallad polyklorerade bifenyler (PCB). Sådan fisk innehåller odlad lax och öring. Dessa fiskar bör också undvikas i stora mängder, under graviditeten. Gravida kvinnor bör välja vild lax istället.

Previous:nothing Next:Perimenopause & stress

Relaterade artiklar


 • hjärt-hälsosamma livsmedel för män
 • hem rättsmedel för öronvax bygga upp
 • kronisk feber hos barn
 • hur man förebygger säng sår
 • hur är omega-3 som används i kroppen?
 • klimakteriet och sömnlöshet
 • Hur du manuellt ta ditt blodtryck
 • hur man rengör artärer med statiner
 • biverkningar av att ta prenatal vitaminer
 • behandling för neonatal hyperbilirubinemi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com