Perimenopause & stress

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-10-23
Förhållandet mellan perimenopause och stress är komplicerad, och varje villkor kan göra andra sämre. Arbeta med din läkare för att skilja mellan de två är ett viktigt första steg i behandlingen, men slutar inte där. En hälsosam kost, god stress metoder, och vid behov medicinska ingrepp i form av hormonbehandling och antidepressiva alla kan hjälpa dig erövra perimenopause och stress

Stress som härmar Perimenopause

extrem stress är ett fysiskt tillstånd så mycket som det är en känslomässig ett. Fysiskt, symptom på stress liknar de symtom som följer med perimenopause. Uppblåsthet och viktökning, huvudvärk, anbud bröst, humörsvängningar, minskade sexlust och missade perioder kan alla visa både stress och klimakteriet. Om du upplever störningar i menstruationscykeln, speciellt om du är över 40, arbeta med din läkare för att avgöra om orsaken är stress eller klimakteriet.

stress kopplat till uppkomsten av klimakteriet

Under tider av stress, producerar kroppen ett hormon som heter kortisol. Enligt Dr Joseph Collins, kommer denna extra kortisol produktion på bekostnad av könshormon produktion. Minskad östrogenproduktion kan orsaka uppkomsten av klimakteriet.

Stress under Perimenopause

Många kvinnor upplever stress under klimakteriet. De fysiska symtomen själva kan vara stressigt, men känslomässiga omvälvningar är också vanligt. Vissa kvinnor känner att perimenopause är ett tecken på att förlora sin ungdom och även lite av sin kvinnlighet. Komma till rätta med processen är ofta en källa till stress.

Problemet är att denna stress och klimakteriet symtom cykel kan självbevarande. Av samma skäl som stress kan leda till uppkomsten av klimakteriet, stress kan göra symtomen på perimenopause allvarligare. Svårighetsgraden av symtomen leder till mer stress och cykeln fortsätter.

Stresshantering

Stresshantering är nyckeln till att undvika både stressrelaterade perimenopause och hantera symtomen på perimenopause sig. Att handskas med stress kan vara så enkelt som att avsätta lite tid varje dag att göra något du gillar, men om din stress går djupare, söka hjälp. Din läkare kan ge råd om dina alternativ, från stresshantering strategier för att terapi och antidepressiva medel.

Perimenopause Hjälp

Att ta hand om dig under klimakteriet kan också bidra till att minska din stress, vilket i sin tur kommer att hjälpa dina symtom. Enligt Mayo Clinic, äta en kost som är fettsnål och fiberrik och kalcium och utövar regelbundet är ett bra första steg. Din läkare kan också överväga att sätta dig på låg kontroll dos p-piller för att hjälpa till att utjämna de hormonella och motgångar i samband med klimakteriet.

Previous:nothing Next:patienten instruktioner för ett abdominellt ultraljud

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för spädbarn med förkylning
 • Painkiller detox
 • hur man kan bli av sebum på penis
 • hur man köper ett blodsockertest
 • hur de kan skydda små barn från att bli sjuka denna säsong
 • frågor att ställa din läkare innan graviditeten
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
 • inte Plan B påverkar ditt nästa period?
 • hur man hittar en läkare som tar emot Medicare och Medicaid
 • hur du får ditt barn att utveckla goda matvanor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com