Vad händer under klimakteriet?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-10-23

klimakteriet

Klimakteriet markerar ettårsdagen av en kvinnas sista menstruation, och slutet av hennes fertilitet. Klimakteriet symtom börjar långt före den dagen. Några lyckliga kvinnor upplever endast lindriga symtom om någon alls. Andra kvinnor tycker att processen med klimakteriet att vara försvagande. En kvinna kan börja uppleva några symptom på klimakteriet så tidigt som hennes mitten av trettiotalet. Dessa symtom kan pågå tills hon når 12-månaders milstolpe som definierar klimakteriet. Enligt Mayo Clinic Online, den genomsnittliga åldern att amerikanska kvinnor når klimakteriet är 51.

Perimenopause

Kvinnor kommer att känna den första kval klimakteriet någon gång mellan åldrarna 35 och 45 när hon träder i klimakteriet. Kvinnor kan vara klimakteriet i upp till ett decennium. Det första symtomet är oftast förändringar i menstruationscykeln. Det är inte längre möjligt att förutse när ägglossning eller menstruation kommer att ske baserat på senaste menstruation. Perioder blir också mer oberäknelig, ibland längre och ibland kortare. Detta beror på obalans av hormoner som används för att reglera dessa cykler. Eftersom det inte finns några tester som effektivt kan diagnostisera början av perimenopause kommer läkaren att testa sköldkörtel vara säker på att inte orsakar problemet och ordinera p-piller eller progesteron för att reglera menstruationscykeln. Om menstruation är alltför tung, får kvinnor att ens behöva slemhinnan i livmodern, på endometriet lager, bort för att kraftigt minska eller stoppa menstruation.

fysiska förändringar

Även med menstruationscykeln i schack, kommer kvinnor upplever andra symtom i samband med perimenopause. Symptomen kan vara värmevallningar, oro, sömnlöshet och humörsvängningar. Dessa symtom kan behandlas symtomatiskt. Läkaren kan ordinera hormonet östrogen med icke-rökande kvinnor som inte har en familjehistoria av bröstcancer för att lindra dessa symptom. Om östrogen är inte ett alternativ, som kallas vissa antidepressiva selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI, för att hjälpa. SSRI är mycket säkra, och kan hjälpa till med co-förekommande depression. Processen med klimakteriet kan bryter kroppen av kalcium. Hjälper till att bekämpa osteoporos, bör alla kvinnor i klimakteriet demografiska ta regelbundna kalciumtillskott.

Känslomässiga förändringar

En del kvinnor tycker tanken på att inte längre fertila mycket deprimerande. Det finns många lögner och myter kring klimakteriet som gör att den verkar ganska nedslående. Kvinnor har blivit indoktrinerade att tro att klimakteriet innebär slutet för deras ungdom, skönhet och liv kön. Detta är helt enkelt inte sant. Kvinnor upphöra helt enkelt menstruerar, det har ingen effekt på det faktum att de är kvinnor. Tid kan ändra utseende på en kvinna, men brist på menstruationen kommer inte. Lyckligtvis finns det inget utgångsdatum på en kvinnas sexlust. En annan vanlig myt är att kvinnor i klimakteriet kommer att få en maskulin utseende. Det är sant att vissa kvinnor kan utveckla överflödigt hår, men detta kan kontrolleras med hormonbehandling (HRT), eller till och med elektrolys. Slutligen finns det myten om att klimakteriet gör dig fet. Om en kvinna i vikt under klimakteriet, ska hon undersöka vad hon äter, som hon kanske äter för mycket på grund av depression. Slutligen är kvinnor lever längre och friskare än någonsin. Menopause är helt enkelt en övergång från en säsong i livet till nästa. Klimakteriet är ingen kritik mot din sinnlighet, kvinnlighet, skönhet, eller värde som person.

Previous:nothing Next:vad man gör när ett barns blodsocker är högt?

Relaterade artiklar


 • information om microgynon 30
 • rättsmedel för spädbarn med täppt näsa
 • narkotika detox tips
 • styrkeövningar för graviditet
 • hjälpa ett barn som hakar
 • hur man kan förhindra att du och dina nära och kära från att bli / smittas av svininfluensan (H1N1 virus)
 • förlängd blödning i klimakteriet
 • Hur man testar för bly färg i ditt hem
 • Strongyloides stercoralis livscykel
 • vad är meningen med fördomsfull?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com