koppar spiral fakta

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-10-25
Spiralen är en liten, T-formad anordning som är monterad i en kvinnas livmoder för att förhindra graviditet. ParaGard, som är varumärket för koppar spiralen i USA, endast kan erhållas och införas av en läkare eller bestyrkt familjeplanering utövare

Hur fungerar en koppar spiral Arbete?

En koppar spiral förs in genom en kvinnas livmoderhalsen in i hennes livmoder, vanligen under hennes menstruation, av hälso-och sjukvårdspersonal.

den T-formade enheten innehåller koppar, som hämmar tillväxten av livmodern vävnad som krävs för graviditet att ske och blockerar även spermier från att komma in i äggledarna under eller efter sex för att förhindra graviditet.

Hur effektiv är koppar spiralen?

koppar spiral är mer än 99 procent effektiva när de används på rätt sätt. Den koppar iud, som har ett varumärke som heter ParaGard, är något mer effektiv än p-piller, plåster eller injektioner, men det innehåller inga hormoner.

Hur mycket en koppar spiral Kostnad?

I allmänhet är Kostnaden för en koppar spiral och införandet varierar vanligtvis mellan $ 750 och $ 1500. Planerar dock de flesta försäkringsbolag täcker en del av kostnaden.

De flesta statliga Medicaid planerar täcka kostnaderna för en koppar spiral helt. Kontrollera med ditt försäkringsbolag för att se om din försäkring täcker spiralen förfarandet.

Vad är biverkningarna av en koppar spiral?

Eftersom den koppar spiralen inte använda hormoner för att förhindra graviditet, innebär en något lägre risk för biverkningar än andra metoder.

Vanliga biverkningar av koppar spiral omfatta kraftigare blödningar under menstruationen, överskott kramper, småblödningar mellan menstruationerna (som brukar avta efter din kropp vänjer sig vid spiral) och en ökad risk för inflammation i lilla bäckenet ( PID), ett tillstånd som förvärrar könsorganen och orsakar obehag.

Kvinnor som har en historia av PID eller som löper risk att utveckla PID inte bör använda en koppar spiral.

Vad händer om jag skulle bli gravid Även om jag har en koppar spiral?

Om du skulle bli gravid under den koppar spiralen, är det viktigt att meddela din läkare omedelbart. Graviditet medan en spiral sätts är farligt både för kvinnan och fostret. Det finns också en ökad risk för Tubal graviditet, vilket kan leda till döden om den inte behandlas.

Om du skulle uppleva ett positivt graviditetstest när din spiralen är på plats, ring din läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:fördelarna med en frisk lever

Relaterade artiklar


 • reumatoid artrit hos barn
 • ättika för att bota sura uppstötningar
 • hur man hittar en läkare som tar emot Medicare och Medicaid
 • hur man kan förebygga eller överleva en hjärtinfarkt
 • hur ta hand om navelsträngen på en nyfödd
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • järntillskott biverkningar
 • Hur du tar ett tidigt graviditetstest
 • biverkningar av vivelle dot
 • födelsekontroll effekter på graviditetstester
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com