vad man gör när ett barns blodsocker är högt?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-10-22
Kontroll av blodsocker är det mest effektiva sättet att övervaka ditt barns förmåga att bearbeta insulin, mat och fysisk aktivitet. Barn som lider av diabetes har ofta höga eller låga blodsockernivåer, men med omsorgsfull skötsel och daglig kontroll, kan barn med högt blodsocker nivå upprätthålla ett normalt liv

Bestäm ett mål

I allmänhet är det första steget i att kontrollera ett barns hög blodsockernivå att fastställa en rad blod glukos målet. Detta är normalt kompletteras med hjälp av en läkare eller diabetes specialist. Detta målområdet är i allmänhet tillräckligt flexibel för att tillgodose normal droppar och toppar av blodsockernivåerna, men kommer att hjälpa ditt barn bestämma rätt mängd insulin eller matintaget. För ett barn är detta varierar normalt 6 till 12 mmol /L, eller millimol per liter, före måltider. Millimol per liter är det vanliga sättet för att mäta glukos i blodet. Eftersom födointag är oförutsägbar i denna ålder, kommer en läkare att hjälpa barn att identifiera känslor av höga eller låga blodsockernivåer, om verbal kommunikation är möjlig, och kommer att instruera barn att agera på dem och diskutera känslor med en vuxen. När barnet växer och utvecklas, ökar också hans målintervallet blodsocker.

Regelbundna blodglukostester

Eftersom matvanor är ofta oförutsägbara i denna ålder, bör småbarn som lider av högt blodsocker på blodglukos nivåerna kontrolleras två till fyra gånger om dagen, i allmänhet före måltid eller ett mellanmål sänggåendet. Dessa tester kommer att avgöra hur effektivt insulin är för barnets kropp. Till exempel att kontrollera ditt barns blodsocker på morgonen före frukost kommer att avgöra hur väl de mellanliggande läggdags insulin arbetade hela natten. På samma sätt kontrollera ditt barns blodsockernivå innan sängen avgör effektiviteten i snabbverkande insulin tas på kvällsmat. Eftersom dessa dagliga undersökningar kan vara svårt för vissa-föräldrar som arbetar, till exempel, eller barn i dagvård-ett särskilt stöd personalen får nödvändig, så det är viktigt att fråga om förfarandet vid ditt barns dagis om det behövs.

Komfort och reward

Daily blodglukostester kan vara svårt, smärtsamt eller skrämmande för ditt barn, så det är viktigt att diskutera diabetes med ditt barn och förstärka goda uppförande under Blodglukosmätning. Påminn ditt barn att du hjälper honom och att alla är byggda på olika sätt med olika och unika behov. För att underlätta någon rädsla ditt barn kan ha om Blodglukosmätning, låta henne följa med till ett läkarbesök där du får en chans och förklara hur vanliga och hjälpsamma dessa injektioner kan vara. När du fyller ett blodsockertest, påminna henne att vara lugn och försöka trösta henne med lugnande musik eller en filt.

Previous:nothing Next:hur man förebygger träningsvärk

Relaterade artiklar


 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • klimakteriet hjälp för män
 • information om microgynon 30
 • djupandning övningar under graviditeten
 • återkommande buksmärtor hos barn
 • fosterutveckling vid vecka 20
 • typer av IUD preventivmedel
 • vad är orsakerna till pediatriska magont?
 • den bästa halsont rättsmedel
 • om hur du skyddar ditt barn från att få svininfluensan H1N1 i skolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com