är det möjligt att vara gravid och ha mens?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2016-04-08
När du först bli gravid, är ditt sinne fyllas med så många frågor, oro, ångest och mycket mer. Ofta kan en kvinna uppleva några blödningar under graviditeten och misstag för att ha en period. Faktum är att vissa kvinnor upplever menstruation symtom, inklusive blödning i hela graviditeten, men det är möjligt att ha en "period" under graviditeten. Det finns flera orsaker till att en kvinna kan ha blödning eller stänkblödning under graviditeten och de flesta av dem är inte allvarliga, men alltid meddela din läkare omedelbart om du märker några blödningar.

Vad är menstruation?

När du menstruerar, hormoner tala om för kroppen att släppa ett ägg och fäst den i äggledarna. En vägg av blod börjar bildas kring ägget som ett skyddande lager och det är nu redo att befruktas. Det är vid denna tidpunkt som ägget kan befruktas och du kan bli gravid. Om ägget inte befruktas, är halterna av hormoner droppe, och ägget och fodret skjulet orsakar din perioden, enligt graviditet-info. netto.

omöjligt under graviditet

med ett ägg redan befruktade, vilket innebär att du har blivit gravid, börjar kroppen producera högre halter av hormoner som kommer att fortsätta att klättra under hela graviditeten. Detta talar om kroppen som ett ägg har befruktats och att stoppa menstruation processen. Om kroppen skulle fortsätta med perioder skulle det kräva dessa hormonnivåer att släppa och det skyddande lager som omger ägget fällas. Detta skulle göra det mycket svårt att upprätthålla graviditet, är därför omöjligt menstruation när du blir gravid.

Tidig eller spotting

Enligt graviditet-info-guide. com, så många som en av 10 kvinnor att utveckla någon form av blödning under den tidiga delen av graviditeten. Den vanligaste orsaken är implantation blödning, som orsakas av ägget gräva i livmoderväggen. Detta ses ofta som lätta eller spotting. Dessutom gör kroppens hormonnivåer inte alltid stiga upp tillräckligt snabbt, vilket orsakar någon del av livmoderslemhinnan att kasta, härma en period. Kvinnor kan utveckla blödning från urinvägsinfektion, samt efter att ha sex. Infektionen kan tas om hand med antibiotika.

Miscarraige

Om graviditeten inte utvecklas på rätt sätt, kan organet avbryta utveckla barn naturligt genom ett missfall. Symtomen inkluderar kraftiga blödningar med kramper och vävnaden passerar genom slidan, enligt amerikanska Graviditet Association. Ett missfall om inte ofta kunna förebyggas och uppträder oftast inom de första tre månaderna av graviditeten, men senare termen missfall är också möjligt, särskilt om det finns fysiska trauma för mamman. Ett missfall innebär inte att du inte kan ha ett barn eller att det kommer hända igen.

Utomkvedshavandeskap

Ägget är inte alltid gödsla ordentligt och kan utvecklas utanför livmodern, oftast i äggledaren. Ägget kan inte naturligt befrukta i äggledaren och orsakar svåra magkramper, blödningar och svaghet. Ett utomkvedshavandeskap kan vara mycket farligt och kräver operation av röret har brustit. Om det är tillräckligt tidigt i graviditeten, ett medel kallat Metotrexat kan ges för att kroppen att absorbera graviditet vävnad.

molar graviditet

Sällan kommer det befruktade ägget utvecklas inte till ett embryo, men i en onormal tillväxt kallas en molar graviditet. Enligt American Association Graviditet, molar graviditeter ser ut som en stor och slumpmässig grupp av cell kluster. Det finns tillfällen fanns ett embryo kan utvecklas vid sidan av molar celler, men det är snabbt förbrukas av onormal tillväxt. En molar graviditet inträffar i ungefär en på 1000 graviditeter och har symptom på vaginal blödning, högt blodtryck och illamående. Det molar graviditet är ofta avbryts av kroppen, men kan tas bort av en läkare.

Sen graviditet Bleeding

Det är möjligt för kvinnor att börja blödning senare i graviditeten, på grund av problem med moderkakan. En moderkaksavlossning orsakas med moderkakan lossnar från livmoderväggen som orsakar kramper och blödning. Placenta previa orsakas när moderkakan är lågt i livmodern och helt eller delvis täcker öppningen i livmoderhalsen.

Kvinnor kan också ha blödningar sent i graviditeten om de utvecklar för tidigt värkarbete, vilket är arbete som sker före vecka 37. Det beslutar det är dags att utvisa barnet och börjar födelseprocess i förtid. Tidigt värkarbete kan stoppas med vila och medicinering, för det mesta.

Previous:nothing Next:internationell familjeplanering

Relaterade artiklar


 • ciprofloxin biverkningar
 • Vilka är de behandlingar för spädbarnskolik?
 • urinblåsan fel symptom
 • Hur snabbt kan du säga att du är gravid?
 • faror att återanvända plast vattenflaskor
 • hur man kan stoppa bikupor från klåda
 • hur man förbereder ditt hem för en pandemi
 • hur man använder muskelavslappnande
 • förebyggande av cancer hos barn
 • näring grunderna för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com