Hur sluta röka utan att gå upp i vikt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-04-27
Varför de flesta människor går upp i vikt när de slutar röka? Nikotinet i tobaken är tanken att aktivera metabolismen uppmaning kroppen att bränna kalorier och fett snabbare. I själva verket gör nikotin kroppen att bränna omkring två hundra fler kalorier per dag än den skulle i en icke-rökande tillstånd. Lyckligtvis kan detta tvåhundra kalori överskott kompenseras med noggrann planering, så att du kan sluta röka utan bördan av viktökning. Här är hur
1.
Dricka vatten och grönt te.

Bära runt en kanna renat vatten med dig vart du gå. När röksug slår dig, ta en klunk från din vattenkanna. Detta kommer inte bara hjälpa dig att motstå frestelsen att röka genom att hålla händerna upptagna, det ska också ge dig en känsla av fullkomlighet, så du äter mindre. Om vanligt vatten är för tråkigt, tillsätt lite färsk lime juice eller få en kalori fri smaksatt vatten.

annan utmärkt alternativ till vatten är grönt te. Människor som dricker minst fyra koppar grönt te per dag har visat att bränna upp till 160 fler kalorier per dag än de som inte gör det. Detta kan kompensera för mycket av det metabola ökning associerade med rökning. Tänk bara på att dricka ditt gröna te osötat eller med en kalori fri sötningsmedel.
2.
Använd nikotinersättning.

Studier har visat att människor som slutat röka med hjälp av en nikotin plåster eller nikotintuggummin är mindre sannolikt att uppleva viktökning. Nikotinet som finns i dessa rökning stöd hjälper till att dämpa hunger och minskar tendensen att ersätta mat för cigaretter. Användning av en nikotinersättningsmedel bistånd kan också göra rökavvänjning mindre av en utmaning.
3.
Suppleant Movement for Smoking.

När suget att nå för en cigarett slår dig, ta en rask tio minuters promenad. Detta kommer inte bara hjälpa dig att motstå frestelsen att röka, det ska bränna bort kalorier och bidrar till att förebygga viktökning associerade med rökning. Tre till fyra raska promenader per dag kan lätt bränna ytterligare 200 kalorier per dag som bör kompensera för den metaboliska effekten förlorade med rökavvänjning.
4.
Plan ett substitut för andra cigaretter Då Food.

Innan du slutar röka, välj en ersättning för cigaretter som är kalori gratis. Detta kan vara en kopp kaffe med en kalori fri sötningsmedel, socker tuggummi, eller en kopp grönt te. När röksug strejker, kan detta vara din förströelse. Det kommer också att hålla dig från att nå för en hög kalori mellanmål.


Previous:nothing Next:hur man hittar sätt att sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla rökare hosta
 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • hur man kan sluta röka
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • hur man lever med en rökare
 • Hur sluta röka cold turkey
 • hur man kan sluta röka
 • Hur sluta röka med patch
 • hur man hittar sätt att sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com