hur man hittar sätt att sluta röka

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-04-26
Rökning är den främsta orsaken till många cancersjukdomar och andra sjukdomstillstånd, samt en stark bidragande orsak till att orsaka medicinska problem för andra människor, särskilt barn och äldre från passiv rökning. Det är en giftig drog som många cancerframkallande egenskaper, inklusive beroende av nikotin och abstinensbesvär från att avslutas.

Röktobak /cigaretter bidrar till nästan en halv miljon dödsfall varje år, men är fortfarande så lätt tillgänglig på konsumentmarknaden. Tobak /nikotin är en drog, rökning är ett beroende och en betingad beteende och har giftiga ämnen som gradvis förstör kroppen och dess inre organ över tid. Liksom alla narkotikamissbruk är rökning en vanliga beteende som är svår att bryta, men sluta det är inte omöjligt. Tusentals människor sluta framgångsrikt rökning varje år

Här är några användbara sätt och tillgängliga resurser för att hjälpa dig att starta processen med att sluta denna ohälsosamma vana
1.
En bra bok att läsa när man tänker på att sluta är Dr Tom Ferguson's "The Smoker's Book of Health "som omfattar 10 steg att sluta. När du tänker på att sluta på detta sätt, kommer det hjälpa dig att tackla problemet på ett mer realistiskt sätt, eftersom att sluta röka är en gradvis steg-för-steg process som kan pågå i månader eller år.
2.
När du planerar din strategi för rökstopp, använda den amerikanska Surgeon General's fem nycklar till att sluta. redo, få stöd och hjälp, lära sig nya färdigheter och beteenden, få och använda medicin och vara beredd på återfall

dig redo. Prova och plocka en bra tid att sluta. Kontakta din läkare eller lokala hälsodepartementet att ta reda på vilka typer av mediciner och hjälp som finns i ditt område för människor som vill sluta röka. Telefonsamtal hjälplinjer drivs av ditt tillstånd kan också hjälpa dig att hitta information och stöd för rökstopp.

Ställ en sluta datum och hålla fast vid det. När du avslutar inte ens ta en puff. Bli av med alla askkoppar och tändare efter din sista cigarett.
3.
Minska rökningen kan förbereda dig för att sluta röka vid ett senare tillfälle. Metoder för att minska rökningen bland annat följande:
Varje vecka väljer ett fåtal specifika cigaretter att ge upp
Öka tiden successivt mellan cigaretter
Begränsa din rökning på vissa platser
Belöna dig själv i andra sätt när du uppnår en mini mål mot att sluta röka (e. g. du inte rökte på en vecka)
dagbok eller dagbok att logga dina rökvanor och förändringar i ditt beteendemönster,
vanor, svårigheter och motgångar
4.
Få ett starkt stöd nätverk av vänner, familjemedlemmar, vårdpersonal och grupper terapi. Rön har visat att människor som har och upprätthålla ett starkt stöd nätverket kommer att ha en bättre chans att sluta röka och hålla cigarett utan under längre perioder. Rådgivning kan hjälpa dig att lära dig att känna igen och hantera situationer som fresta dig att röka. Rådgivningssessioner kan också erbjuda tröst om du har ett återfall.
5.
Välj ett program för rökavvänjning. Rådgör med din läkare, kolla med din lokala hälsodepartementet eller ring nationella sluta röka-linje på 1-800-QUITNOW för hjälp.
6.
Hitta andra sätt att ersätta din rökning vana och ändra ditt beteende mot en friskare, positiv och kvalitet livsstil. Försök till exempel att satsa på mer aktiv sport eller kreativa sysselsättningar som kommer att bidra till att minska ångest och stress. Prova meditation, yoga och pilates.

En viktig ändring är att komma ihåg att människor tenderar att stanna eller blanda runt andra som liknar dem själva, så om du vill sluta röka och förbli så, så ska du vara runt icke-rökare och människor som har . . slutat röka
7
Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har godkänt flera läkemedel för att hjälpa människor att sluta röka, inklusive följande:
nikotinersättning (NRT)
Bupropion SR (Zyban u00AE)
vareniklin (Chantix)
nortriptylin (Aventyl, Pamelor)
Klonidin (Catapres)

Du bör kontakta din egen läkare eller vårdgivare om att sluta röka program, behandlingar och mediciner. Läkaren kommer att diskutera med dig en strategi och plan för hantering för att hjälpa dig bäst arbeta mot sparkar detta otäcka, ohälsosam vana.

Forskning och bevis har visat att kombinationen av en rykande behandling upphör programmet tillsammans med rådgivning har en bättre chans att patienten sluta röka och behålla denna status för längre tid, eller ens alltid. Tala med din egen läkare.
8.
Om det är dags att försöka sluta röka, då vara beredd på ett återfall. Rom byggdes inte på en dag "som man säger. Nyckeln är att ta reda på var de svagaste punkterna inträffade och hur och varför, så att du kan lära dig om det och bli medveten om problemet (er) och hitta sätt att lösa det eller andra strategier för att närma sig den. Att hålla en rykande logg eller dagbok kan vara användbara. Poängen är att ge dig själv lite kredit för att försöka och sedan försöker igen. Aldrig ge upp. Ytterst är det ett val du måste göra själv. Det är om din kropp, din hälsa, livskvalitet du vill leva, er oro för andra som kommer att påverkas av din elaka, ohälsosamma vanor såsom betydelsefulla andra, barn, familj, vänner, och i slutändan det pris du är villiga att betala för att fortsätta det (som även skulle omfatta dyra läkarkostnader för att behandla sjukdomar och komplikationer från passiv rökning) och även för tidig död!

tips och varningar


 • Rökfritt. gov är en statlig webbplats för att hjälpa dig att sluta röka eller ring 1-800-QUIT-NOW (en gratis tjänst)
 • Vissa skrivet material som hjälper dig att sluta omfatta.
 • "Jag SLUTA! Vad du kan göra när du är sjuk av att röka, tugga eller doppning, "ett häfte som hjälper dig att sluta," Frågor och svar Om rökavvänjning, "ett faktablad från National Cancer Institute," sluta röka ", verktyg och guider som hjälper dig sluta, "Quit Tips," Fem tips som hjälper dig att sluta, "Vägar till Frihet: Seger i kampen mot tobak", en guide att ta itu med tobak frågor som är specifika för afro-amerikaner, "tobaksavvänjning-Du kan sluta röka nu ! " den senaste informationen från Surgeon General's hemsida och "Du kan sluta röka", en konsumentguide som hjälper dig att bli tobaksfri, American Cancer Society's Guide till sluta röka och amerikanska Legacy Foundation Avsluta Plan, en 5-dagars plan för att bli redo att sluta .
 • Andra användbara telefonnummer är: 1-800-AHA-USA1 (American Heart Association) och 1-800-LUNG-USA (American Lung Association)
 • Denna artikel skrevs. i syfte att utbilda och är inte en ersättning eller ersättning för att söka professionell vård eller omsorg från din egen läkare eller sjukvårdspersonal.


 • Previous:nothing Next:hur man kan sluta röka

  Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka
 • Hur sluta röka med patch
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • hur man hittar sätt att sluta röka
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • hur man ska behandla rökare hosta
 • Hur sluta röka cold turkey
 • hur man kan sluta röka
 • hur man lever med en rökare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com