hur man lever med en rökare

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-04-21
Att leva med en rökare kan vara en utmaning om du inte är en själv. Smoker's makar och barn lever med en ökad risk för lungcancer och andra typer av cancer, liksom riskerna för fosterskador. Få din älskade en att sluta röka är det bästa sättet att eliminera dessa risker, men om det inte har fungerat, prova några metoder för att göra livet med en rökare drägligare

Du behöver:
kall dimma luftfuktare.
uteluft.
ånga.


1.
Fråga rökare i ditt hus för att dumpa askfat efter varje användning. Med rena askfat hjälper bli en del av lukten från rökning.
2.
Ställa in ett litet område för rökning utanför ditt hus. I kallare klimat, där utse ett rum som det enda rum rökning är tillåten.
3.
Rengör dina mattor och möbler ofta för att eliminera rök uppbyggd i tyger.
4 .
Tvätta väggar och golv med jämna mellanrum. Med tiden kan röka bygga upp på väggar och golv och tvätta dem är det enda sättet att bli av resten.
5.
Inte tillåter någon röka runt barn. Enligt forskare, ungdomar utsätts för passiv rökning i flera timmar om dagen är 3 gånger större risk att utveckla cancer som vuxna än barn växte upp i en rökfri hushåll.
6.
Ban rökning i ditt hus helt om du är gravid. Studier visar en ökad risk för missbildningar hos barn till mödrar som röker eller har långvarig exponering för passiv rökning.
7.
Använd ett system luftrening. Även om dessa inte kan bli av med alla de skadliga effekterna av passiv rökning, kan de få några av de skadliga gifter ur luften.

tips och varningar


 • inte tillåter andra att röka i ditt hus eller din runt partner som är rökare. Rökning är inte alls lika lockande när man måste göra det ensam på baksidan av gården.
 • Få hjälp din älskade som är rökare. Dela information med dem om den skada den gör för dig och dina barn och få information för att hjälpa dem sluta röka.


 • Previous:nothing Next:Hur sluta röka cold turkey

  Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • Hur sluta röka cold turkey
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • hur man kan sluta röka
 • hur man lever med en rökare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com