hur man uppmuntrar barn att inte börja röka

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-17
Enligt Centers for Disease Control and Prevention, cirka 80 procent av de vuxna rökarna börjar röka före 18 års ålder. Från media och kamrater, barn är under mycket press att röka. En positiv vuxen förebild är ett starkt avskräckande kompensera glamorization av cigaretter
1.
Sluta röka om du är rökare. Barn lär sig genom exempel. Men om du inte kan sluta, då rök inte framför ditt barn och se till att hålla dina cigaretter ur deras uppfattning.
2.
Förstå att som förälder, du är den mest kraftfulla inverkan på ditt barn. TV, filmer, musik och reklam kommer att ha mindre av en effekt på dina barn om du är öppen för frekvent dialog om farorna med rökning.
3.
Prata med dina barn om farorna av rökning vid en ålder av 5. Många barn börjar röka så tidigt som 11, så är det viktigt att kommunicera på ett tidigt stadium.
4.
Vara enkelt när du pratar med dina barn om hälsorisker av tobak. Ge exempel på rökrelaterade sjukdomar och sjukdomar, och var inte rädd att berätta för barn om någon de känner som har dött av en rökrelaterade sjukdomar.
5.
Förklara att media glamoriserar ofta rökning. Också, adress situationer när de uppstår. Prata genast med dina barn om ett cigaretter skylt reklam eller en skådespelare rökning på tv.
6.
Uppmuntra dina barn att känna sig trygg att prata med dig om rökning. Uppmana dem att ställa frågor, och låt dem veta att du kommer att lyssna utan att döma.
7.
Hjälp ditt barn rollspel olika sätt att säga "nej" när de erbjuds en cigarett av en peer.
8.
Know vem dina barns vänner är och om de röker. Diskutera med dina barn om farorna med rökning för sina vänner, och igen rollspel dig att säga nej.

Tips och varningar


 • Kontakta husläkare eller barnläkare för resurser om du tror att ditt barn kan vara rökning.
 • Ring American Cancer Society på (800) TRY-TO-STO P och /eller amerikanska Lungsjukas Riksförbund, Tobacco Free Tonåringar på (800) LUNG-USA För mer information om rökavvänjning.
 • Undvik föreläsa dina barn när du talar om farorna med rökning. Istället vara positivt, tala öppet och uppmuntra frågor.


 • Previous:hur man kan sluta röka Next:nothing

  Relaterade artiklar


 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • hur man kan sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com