hur man förebygger kärnikterus

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-26
Kärnikterus är en typ av hjärnskador orsakade av spädbarn gulsot. Den förekommer normalt i små, för tidigt födda barn vars levern har inte fullt utvecklat. Infant gulsot kan leda till höga nivåer av bilirubin som cirkulerar i blodet, vilket i sin tur leder till utveckling av kärnikterus. Om det inte behandlas snabbt, kan kärnikterus leda till hjärnskador hos barnet. Även med dess farliga effekter, är villkoret förebyggas
1.
Ge barn regelbunden matning. Regelbunden utfodring, speciellt för prematura barn, är viktigt för att förebygga gulsot, vilket leder till kärnikterus. Det rekommenderas att spädbarn som ammar få 12 dagliga utfodringar för de första dagarna av livet. Formel diande spädbarn ska matas detta ofta under de första veckorna i livet.
2.
Test spädbarn för eventuella leverproblem. Höga bilirubin nivåer förekommer normalt den femte dagen i livet. Om barnet är för tidigt, se tester utförs för att förhindra kärnikterus. En nomogram åtgärder barnets bilirubin nivåer och tomter det på papper. Detta är ett bra sätt att förutsäga risken för framtida höga nivåer av bilirubin.
3.
Behandling av högt bilirubin nivåer med ljusterapi. Den vanligaste formen av förebyggande kärnikterus när bilirubin nivåerna blir för höga är genom ljusterapi. Barnet placeras under ett blått ljus. Ljuset är helt ofarligt för barnet, men det visar skadligt bilirubin till en ofarlig, vattenlöslig form. Ingreppet görs på sjukhus, så tiden väsentlig vid behandling av barn för höga bilirubin nivåer innan de börjar kärnikterus.
4.
Titta efter varningssignaler. Det finns en rad fysiska cahnges som inträffar före uppkomsten av kärnikterus. Gulsot sig sprids från huvud till tårna, men andra varningssignaler finns. Barnet kan vara kinkiga och vägra att amma. Barnet kan vara svårt att vakna och tarmrörelser kan vara begränsad. Om barnet inte har minst fyra smutsiga blöjor om dagen, kan det vara ett varningstecken för kärnikterus.


Previous:nothing Next:effekterna av nikotin på blodkärlen

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • hur man kan sluta röka
 • Hur sluta röka cigaretter
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • mat att äta för att bekämpa svampinfektioner
 • de delar av matsmältningssystemet
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • vad är kamomill?
 • hur man gör människor att sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com