hur man ska behandla norovirus sjukdom

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-05-29
Norovirus är ett vanligt virus som orsakar kräkningar och diarré, i vissa fall resulterar i livshotande uttorkning. ? Vad är det bästa sättet att behandla sjukdomar norovirus
1.
Förhindra uttorkning

Tyvärr finns det inga piller som liknar ett antibiotikum som kommer att bota norovirus sjukdomar. Eftersom norovirus orsakas av ett virus, inte bakterier, antibiotika är helt verkningslöst. Vid behandling norovirus, är den viktigaste prioriteringen att stanna väl hydrerad. Kräkningar och diarré kan orsaka betydande vätskeförlust leder till yrsel och yrsel som kan vara livshotande, särskilt hos små barn. Kräkningar och diarré kan också resultera i natrium och kalium förluster som måste ersättas. Ett av de bästa sätten att ersätta dessa electolytes är att dricka ett mineral berikade dryck som Gatorade. Om kräkningar och diarré är allvarliga och vätskor inte kan hållas nere, kan intravenös vätsketillförsel behövas. Det är viktigt att undvika att dricka mjölkprodukter
som kan göra diarré värre.
2.
Hur är det med diarré?

Det finns en del kontroverser om att behandla norovirus tillhörande diarré. Ett sätt att viruset sprids är genom diarré och några experter hävdar att sakta ner diarré minskar den takt som viruset elimineras. Om diarré är svår, är behandling behövs för att förhindra förlust av kalium och vätskor. Over-the-counter läkemedel såsom Samarin kan bidra till att bromsa vätskeförlust.
3.
Hur lång tid tar Norovirus Sjukdom Senaste?

Den goda Nyheter är en norovirus sjukdom i allmänhet varar bara två till tre dagar, men människor kan vara smittsamma och sprida viruset genom avföringen upp till en vecka efter infektion. Under denna tid är det viktigt att undvika att hantera livsmedel eller dela objekt med andra människor för att minska risken för spridning. Tyvärr är immunitet till norovirus vanligtvis kortlivade, till skillnad från livstid immunitet sett hos vissa virus. Plus, ger varje säsong nya virusstammar som mest människor saknar immunitet.
4.
Vad kan Norovirus sjukdomsfall kunna förebyggas?

Viruset är ganska härdig och kan överleva både frysning och höga temperaturer. Detta gör det svårt att helt ta bort från ytor. Objekt som utsätts för norovirus bör rengöras noggrant med blekmedel lösning för att minska risken för att viruset överföring. Händerna ska tvättas med varmt vatten och tvål innan du hanterar mat och efter att ha använt toaletten eller ändra ett barns blöjor.
5.
Kontentan

Behandling norovirus handlar om att ersätta förlorad vätska och elektrolyter och förhindra uttorkning. Lyckligtvis symptomen är vanligtvis inte runt för länge och en fullständig återhämtning vanligtvis inträffar.


Previous:nothing Next:hur man hanterar muskelvärk från statiner

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka
 • Hur sluta röka cold turkey
 • hur man detox efter att sluta röka och förbli sluta
 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
 • Hur sluta röka cold turkey
 • vad som orsakar en hög PSA nivå?
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • hur man gör människor att sluta röka
 • hur man lever med en rökare
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com