vad är blodtryck som mäts med?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-15
Blodtryck, mätning av kraft av blodet som rinner genom artärerna, är en av de stora vitala tecken på liv, tillsammans med puls och andning. Den mätning av blodtryck kan indikera /tyder på förekomsten av många villkor

Medical Equipment

Standard utrustning som används för att mäta blodtryck är en blodtrycksmätare, som är ansluten till en nylon eller andra material bandet. Inne i bandet är en gummihylsa som förmår hålla och släppa luften.
Ett stetoskop är den lyssnande anordning som används för att avgöra när taktslagen i hjärtat är hörbara och när ljudet av slag avtar. Dessa mätningar är det systoliska trycket (när hjärtslag första hörs) och diastoliskt tryck (när hjärtslag inte längre hörbar).

Förfarande

Bandet material är blodtrycksmanschett, som är lindade ordentligt runt överarmen. Det är bättre att ha liten eller ingen tyg mellan manschetten och huden för den mest exakta mätningen.
När manschetten tillämpas, kommer vårdgivare placera ett stetoskop över den inre delen av din arm, över armartären, så att hjärtslagen kan höras.
En glödlampa är knuten till blodtrycksmanschett. Din vårdgivare kommer att pumpa denna lampa flera gånger. Manschetten runt överarmen kommer luftfylls med luft som lampan pumpas.
När vårdgivare har manschetten tillräckligt full av luft, kommer han eller hon släppa sakta luften i manschetten när du lyssnar via stetoskopet och titta på mätaren på blodtrycksmanschett. (Mätaren kan också vara på väggen. )
När vårdgivare har hört både början ljudet av dina hjärtslag och slutet av ljud, kommer han eller hon släppa ut luften snabbt från manschetten och ta bort den från armen.

hemutrustning

Din vårdgivare kan rekommendera dig kontrollera ditt blodtryck hemma. Vissa människor gör detta på egen hand, kanske för att det finns en familjehistoria av problem med blodtrycket, t. ex. högt eller lågt blodtryck eller andra riskfaktorer som motiverar att hålla en närmare observation av avläsningar blodtryck.
Det finns många blodtryck produkter på marknaden för de som vill övervaka sina blodtrycket hemma. Du kanske vill be din vårdgivare vad hans eller hennes rekommendationer för ett hem blodtrycksmätare innan du gör dina inköp.
Både traditionella blodtrycksmätare och stetoskop finns att köpa på de flesta medicinska utbudet butiker eller narkotika , liksom digitala monitorer.

Funktioner

Många föredrar den digitala skärmar eftersom de är automatiska och lätta att läsa. Nackdelar är att de digitala bildskärmar är mer känsliga för någon kroppsrörelse när du tar ditt blodtryck, och noggrannhet kan också påverkas av en oregelbunden hjärtrytm.
Den digitala skärmar är lättare att läsa för synskadade och är att föredra för den hörselskadade som kan ha svårt att höra hjärtslagen via traditionella stetoskop.
Du måste se till att du får rätt storlek blodtrycksmanschett, oavsett vilken typ av enhet du väljer. Det finns manschetter speciellt utformade för barn och personer med lätta vapen, det finns också manschetter för personer med större armar. Noggrannheten hos blodtryck behandlingen beror på med rätt manschetten. Om du har svårt att avgöra rätt storlek manschetten, be säljarna om hjälp.
Digitala monitorer kan vara dyrare än utrustning med en tolk.

Överväganden

vila upp till fem minuter innan du tar ditt blodtryck.
Prata inte samtidigt som mätningen blodtryck.
undvika rökning, alkohol och koffein i en halvtimme innan du tar blodtryck.
manschetten tätt, men inte tätt. Den korrekta passform är en som gör att du kan placera ett finger mellan manschetten och armen.
Sitt eller ligg så tyst som möjligt under blodtrycksmätning.
(Se referens 2)

Previous:nothing Next:Vad gör det kardiovaskulära systemet?

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • hur man kan sluta röka cravings
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • Hur sluta röka cold turkey
 • myter om kön bebisar
 • hur man gör människor att sluta röka
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com