Hur utvecklas ett barn?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-07
En barn utvecklas under perioden för 40 veckor i tre etapper. . Dessa steg är planeringen, i embryonal utveckling och fostrets utveckling. Även om varje steg är unikt, varje nödvändigt i utvecklingen av baby. During befruktningen, kombinerar en enda spermie med en äggcell för att skapa en zygot. När detta händer kombination, alla av den genetiska information som ett barn någonsin kommer att ha finns, hälften kommer från fadern i hans sperma och hälften kommer från modern genom hennes ägg. Detta möte sker i en kvinnas äggledare och eftersom zygoten flyttar ned i äggledarna mot livmodern för implantation, det kontinuerligt delar, vilket resulterar i en blastocyst. En blastocyst består av ett ständigt ökande grupp av celler som skyddas av ett yttre hölje av celler. Cellerna i höljet så småningom bli ett embryo, medan de celler som utgör hölje ger näring och skydda den inre cellerna.

När blastocysten är i livmodern, det implantat i livmoderslemhinnan. Det brukar ta sex dagar från zygot bildas till implantation. Livmodern ger näring till den framväxande barnet genom att transportera näring från moderns blod till baby. At denna punkt i utvecklingen, är bildandet barn som heter ett embryo. Som med blastocysten, de embryonala cellerna fortsätter att dela sig och föröka sig i en process som kallas differentiering. Så småningom kommer dessa celler blir olika kroppsdelar, såsom organ, vävnader och blod. Embryonala utvecklingen sker mycket snabbt och är en viktig period i utvecklingen av en baby som äger rum i veckor fyra till 13 i graviditeten, även känd som den första trimestern. I slutet av embryonal utveckling, har ett barn utvecklat alla sina vitala organ och vävnader och liknar ett barn, med fingrar, tår och andra externa funktioner som uppenbar.

Fosterutveckling etappen startar i vecka 14 av graviditeten, även känd som i början av andra trimestern och fortsätter tills barnet är fött i slutet av den tredje trimestern, som normalt äger rum vid 40 veckor. Under fosterutvecklingen, en bebis organ och vävnader fortsätta att utvecklas och växa. Barnet växer också i storlek och vikt som den når mognad. Vid denna punkt, barnets vikt och längd växa betydligt som gör sin chans att överleva utanför livmodern som varje vecka passerar.

Previous:nothing Next:vad som väntar efter visdom tänder tagits bort

Relaterade artiklar


 • vad är perceptuella anpassning?
 • myter om gul karamellfärg
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • mat att äta för att bekämpa svampinfektioner
 • hur man kan sluta röka cravings
 • Hur sluta röka cigaretter
 • Hur sluta röka
 • hur man detox efter att sluta röka och förbli sluta
 • skäl att säga nej till rökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com