behandling för HPV-virus hos kvinnor

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-08
Humant papillomvirus (HPV) är vanligt bland kvinnor i USA. Viruset finns i många former och mindre än en tredjedel av dessa överförs genom sexuell aktivitet. En kvinna kanske inte ens inser att hon har HPV om hon utvecklar symtom eller genomgår en test utfört av hennes läkare. I vissa fall kan HPV orsaka förödande problem, bland annat livmoderhalscancer. Även om skrämmande, det finns många behandlingar för kvinnor att hantera HPV

Du behöver:. .
Stöds braHeating padTylenol

Fakta

Tyvärr finns det inget sätt att bota HPV själv. Behandlingar för smittan kommit i form av symtomkontroll och förebyggande åtgärder. När en kvinna genomgår ett laboratorietest för HPV och resultatet kommer tillbaka positivt får hennes läkare välja att inte vidta några åtgärder och i stället se henne noga. I många fall läker HPV upp på egen hand och inte orsaka någon ytterligare skada på livmodern. Det är inte vetenskapligt klart vad som orsakar en del kvinnor att vara mer benägna att utveckla livmoderhalscancer. Kvinnor som röker löper dubbelt så stor risk som deras motsvarigheter för att ge efter för cancer orsakad av HPV. Dessutom kan kvinnor med nedsatt immunförsvar är mer troligt att genomgå precancerösa förändringar av sina celler som är associerad med HPV.

Effekter

En visuell symptom på HPV är utvecklingen av genitala vårtor. Detta tillstånd orsakas av de typer av HPV som är mindre benägna att orsaka livmoderhalscancer. Kondylom kan vara smärtsamt och pinsamt. Behandlingar för genitala vårtor innefattar utvärtes läkemedel och en tjänstgörande för att ta bort dem.

Cryotherapy

Andra behandlingar av viruset i sig innehålla kryoterapi. I kryoterapi, läkare frysa upptäckte celler som skulle kunna precancerösa med flytande kväve. En annan möjlig lösning är en invasiv förfarande kallas conization, där cellerna avlägsnas från livmoderhalsen genom biopsi.

LEEP

En slinga elektrokirurgiska excision förfarande (LEEP) kan utföras. Detta är en process att ta bort celler genom en elektrisk ström. Det är inte smärtsam och mycket mindre invasiv än andra behandlingar. Syftet med en LEEP är att ta bort alla celler som verkar vara onormala och som ett resultat förhindra cancerceller att utvecklas.

Förebyggande /Lösning

Under 2006 antog Food and Drug Administration världens första vaccin mot de typer av HPV som kan leda till livmoderhalscancer och genitala vårtor. Detta vaccin, som kallas Gardisil, rekommenderas av läkare för flickor i åldrarna 11 och 12. Också, eftersom det i vissa fall viruset överförs via sexuell aktivitet, avhållsamhet eller använda kondom är ett annat effektivt sätt att förhindra HPV.

Previous:nothing Next:springmask botemedel

Relaterade artiklar


 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • behandling för HPV-virus hos kvinnor
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • myter om gul karamellfärg
 • hur man handskas med sörjande en förlust
 • Hur sluta röka
 • lindriga utvecklingsstörning symtom
 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • hur man kan sluta röka
 • Hur utvecklas ett barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com