carb räkna för barn med diabetes

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-15
Kolhydrater (dvs "carb") räkning är ett mycket effektivt sätt att hjälpa barn med diabetes hantera sin kost och sedan kontrollera blodsockret. Eftersom kolhydrater är mest ansvariga för den ökning av blodsockernivån som uppstår efter en måltid är det viktigt för barn att antingen matcha kolhydrater äts med insulinet tas före måltid eller hålla koll på kolhydrater under hela dagen. Här är några tips för carb räkna

Vad är Carb Counting

Carb räkna innebär att lägga upp kolhydrater från maten. ? du äter och sedan sprida dem under loppet av dagen för att bibehålla mer önskvärt blodsockernivåer. För att göra detta effektivt är det viktigt för din diabetes barn att förstå vilka livsmedel innehåller kolhydrater. Alhough flesta livsmedel innehåller vissa, vanliga livsmedel som bär det högsta beloppet av kolhydrater inkluderar stärkelserika livsmedel (t. ex. bröd, kringlor, pasta, ris, flingor, kex, potatis), godis (t. ex. kakor, kakor, pajer, munkar), mjölkprodukter (t. ex. mjölk, yoghurt) och frukt och grönsaker (alla bär en del, men de mer stärkelserika stressfaktorer är majs, morötter, äpplen, bananer).

Varför Räkna Carbs?

Genom att veta hur många kolhydrater ditt barn äter under en måltid, kan du förutsäga bättre hur blodsockret kommer att ske efteråt. Om ditt barn tar insulin före måltid, kommer det att hjälpa honom matcha kolhydrater äts med insulin intag. Detta är viktigt för att uppnå den önskade insulin-till-kolhydrat-kvoten, som endast kan avgöras genom ditt barns läkare. Om ditt barn inte tar insulin, kommer carb räkna bidra till att upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer under hela dagen.

Carb räknar hjälper dig att arbeta enstaka godis i ditt barns kost. Om ditt barn vill ha en munk till frukost eller en bit tårta på en fest, kan du ta med detta i antalet kolhydrater tillåtet på en annan måltid. Om han tar insulin, kan du göra justeringar av dosering av insulin. Alltid konsultera en läkare eller dietist om ditt barns individuella insulin-till-kolhydrat nyckeltal.

Den viktiga roll som menyplanering

Smart val av livsmedel är inte bara avgörande för barn med diabetes, men också viktigt för hela familjen . Det blir lättare för ditt barn att hantera sin diabetes om hela familjen är engagerad i sunda kostvanor. Skapa en måltid planering diagram för ditt barn. Flera sådana kartor finns att ladda ner på nätet. En bra en finns på www. health. yahoo. com. Dessa listor kommer att hjälpa barnen lära sig vad som utgör en normal portion av kolhydrater och även att räkna gram och /eller portioner av kolhydrater. Slutligen främjar det ett övergripande balanserad kost, vilket är viktigt för att leva hälsosamt med diabetes.

Previous:nothing Next:menstruella kramp lättnad

Relaterade artiklar


 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • springmask botemedel
 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • Så för att lindra smärta i brösten under graviditeten
 • Hur utvecklas ett barn?
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • de delar av matsmältningssystemet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com