fitness tips för mammor att

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-19
Utövar får inte på toppen av din mamma-till-vara att göra-lista, särskilt om du känner dig trött eller överväldigad. När din mamma var gravid, de flesta läkare trodde att utöva kan skada ditt barn och "äta för två" var bäst. Det är visserligen sant att du behöver vila för att förbli frisk, hälso-och sjukvårdspersonal vet nu att hålla sig i form under graviditeten är inte bara säker för de flesta gravida kvinnan, men kommer också att lämna dig känns uppfriskad, begränsa viktökning och kan stödja en snabbare och enklare återhämtning efter förlossningen.

Få Moving

hålla sig i form under graviditeten inte behöver vara tråkigt eller långtråkig. . I själva verket borde det vara kul! Om du är en frisk gravid kvinna, The American College of obstetriker och gynekologer rekommenderar 30 minuter motion om dagen för att gynna både dig och ditt barn.

Walking är ett av de enklaste och mest rekommenderade sätt för moms-till-vara att hålla formen. Lätt att göra ute eller inne, promenader kräver inget mer än ett par bra sneakers. Om du får överhettat lätt eller lider av svullna ben eller anklar, kommer simning hjälper dig sval när du arbetar varje muskel i kroppen utan att lägga någon onödig påfrestning på lederna. Aerobics utan hopp, stillastående cykling och yoga kommer alla att få din puls upp men hålla både dig och bebisen.

Om du hade en regelbunden träning rutin innan du blev gravid kan du känna dig trygg att fortsätta samma övningar, men med några modifikationer.

Play It Safe

Om du inte funkade före graviditeten, börjar din nya träningsschema långsamt och i ett behagligt tempo. Börja med 15 minuter av din favorit aktivitet tre gånger per vecka tills du har gradvis arbetat sig upp till 30 minuter dagligen. Håll pulsen under 140 slag per minut och kom ihåg denna enkla regel: Om du inte kan föra ett samtal medan du tränar, du trycka för hårt. Vet dina gränser och lyssna på din kropp när du tränar, om något börjar göra ont, sluta omedelbart.

undvika aktiviteter där du kan falla eller som har direkt kontakt med magen. Avhålla sig från cykling, ridning, basket och fotboll tills du föder. Om du är osäker på någon aktivitet, kolla med din läkare först.

Hålla fast vid det

Det svåraste med att hålla sig i form under graviditeten vistas motiverade. Alltid hålla tidsplanen och rekrytera en vän som är villiga att arbeta med dig. Och naturligtvis, kom ihåg att hålla din träning roligare: Lyssna på musik och göra övningar som du tycker. Var noga med att blanda upp saker. Om din rutin börjar bli lite tråkigt prova en ny klass, gå en ny rutt eller köpa en ny DVD för att titta hemma. Bara hålla i rörelse, mamma!

Previous:nothing Next:behandlingar för öroninflammationer

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med allergi säsong
 • information om glukos test under graviditeten
 • Bayer smärtlindring
 • inomhus garvning regler och bestämmelser
 • myter om gul karamellfärg
 • Vilken roll spelar en antikropp?
 • om osteopater
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • hur man detox efter att sluta röka och förbli sluta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com