hur etiketten den mänskliga hjärnan

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-22
Modern vetenskap har lärt sig mer om den mänskliga hjärnan under de senaste 15 åren än den hade i 50 år innan dess. Som sådan har det blivit mycket lättare att förklara och etikett viktiga områden i hjärnan och deras funktion.
Förstå hjärnan och dess funktion kan vara användbart i begripa många av våra upplevelser. Och märkning hjärnan kan fungera som en enkel metod för att bekanta sig med några ganska komplicerade fynd i neurovetenskap, gör detta till en bra introduktion till neurovetenskap i allmänhet.

Du behöver:
Svart cohoshPads eller tamponsGreen vegetablesFresh frukt


1
tredelade hjärnan är ett begrepp som vetenskapsman Paul MacLean används för att beskriva den skenbara posten. . av evolutionära utveckling i strukturen av den mänskliga hjärnan. Som namnet antyder innehåller den treenige hjärnan tre stora evolutionära förändringar: reptilhjärnan, desto lägre däggdjur hjärnan och högre däggdjur hjärnan. Det kallas så eftersom det är en teori om att den mänskliga hjärnan utvecklats i exakt den ordningen, så att den växte i komplexitet med framväxten av varje ny struktur.
Så låt oss ta en närmare titt på dessa nyttiga hjärna etiketter samt deras sub-etiketter, och se hur användbara de kan vara. För enkel erkännande, alla etiketter börja med stora bokstäver.
2.
Reptilhjärnan
reptilhjärnan hänvisar till hjärnstammen och lillhjärnan och kallas även R-Complex. Eftersom reptilartad hjärnor består främst av hjärnstammen och lillhjärnan, har detta hjärnans struktur fått namnet reptilhjärnan. Det förmedlar främst ofrivilliga och omedvetna funktioner i det centrala nervsystemet. Dessa funktioner inkluderar andning och hjärtslag
sub-etiketter i reptilhjärnan är.
u2022 Hjärnstamsaudiometri: Detta är den lägsta delen av hjärnan som ansluter till ryggmärgen. Det består av två delar:
1. förlängda märgen
2. mitthjärnan
u2022 lillhjärnan: Denna del av hjärnan sitter strax bakom hjärnstammen, och det förmedlar fungerande motorstyrning och enandet av sensorisk information
3
LÄGRE. . däggsdjurshjärnan Även
kallas det limbiska systemet, hjälper Nedre däggsdjurshjärnan att styra känslor, motivation och drifter. Ligger djupt inom mitten av hjärnan är det på skämt, men avslöjande beskrivas som centrum för de fyra F: s: utfodring, slåss, fly och fortplantning. Denna struktur får sitt namn på grund av det faktum att alla lägre däggdjur organismer delar denna hjärnstruktur samt dess speciella funktioner.
En annan utmärkande aspekt av detta hjärnans struktur är dess tendens att medla beteende som undviker smärta och rör sig mot nöje . Som sådan är detta en viktig hjärnstruktur deltar i det praktiska motivation.
sub-etiketter av Nedre däggsdjurshjärnan är:.
u2022 amygdala, en mandelformade struktur som är involverad i skräck svar
u2022 hypothalamus, som reglerar processer i det autonoma nervsystemet.
u2022 hippocampus, en struktur som deltar i kognition och minne.
4.
HÖGRE däggsdjurshjärnan
Högre däggsdjurshjärnan , också kallad neocortex eller hjärnbarken, hus de mest utvecklade områden i hjärnan. Denna struktur består av det yttre skiktet av hjärnan och består av två hemisfärer, som kallas hjärnhalvorna. Det medverkar i högre ordningens kognitiva funktioner, språk hos människor, rumsuppfattning och medveten tanke.
Hjärnhalvorna består av vänster hjärnhalva och höger hjärnhalva. Alla dessa halvklot består av fyra flikar:
A. pannloben: Ligger i den främre delen av hjärnan, detta lob kallas ibland "VD för hjärnan", eftersom det förmedlar verkställande beslutsfattande och högre kognitiva fungerande
B. Tinningloben. Beläget i baksidan av hjärnan precis ovanför nackloben, bidrar detta lob med att integrera sensorisk information för rumslig uppfattningsförmåga och navigering.
C. nackloben: Beläget i bakre delen av hjärnan, reglerar denna lob visuell perception
D. tinningloben. sitter på sidan av hjärnan, precis ovanför örat, är detta lob inblandade med språk, auditiv perception och vision.


Previous:nothing Next:lindring för smärta i brösten

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • behandling för HPV-virus hos kvinnor
 • lindriga utvecklingsstörning symtom
 • lindring för smärta i brösten
 • hur man kan sluta röka
 • menstruella kramp lättnad
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • hur man förebygger kärnikterus
 • Hur sluta röka cold turkey
 • Hur sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com