hur man ger en graviditet massage

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-24
Kvinnor som är förbi sin 13: e graviditetsveckan normalt uppleva smärta och obehag på grund av den extra vikt och hur vikten är transporteras. En graviditet massage kommer inte bara att bidra till att lindra smärta, men bidrar till att förbättra cirkulationen och ge bättre sömn, även ger huden en friskare lyster och hjälper till med illamående och huvudvärk. Detta kan göras genom en vän eller partner eller begäras hos din närmaste spa

Du behöver:. .
Tjock kudde med en handduk coveringThin kudde eller towelTwo ark

Att ge Massage


1.
Har kvinnan ligger med kudden centrerad under hennes högra höft på ryggen. Om ytterligare längs än 22 veckor, kan den gravida kvinnan inte vara bekväm på ryggen under lång tid, så hon kommer att flyttas till sittande ställning genom propping upp henne med kuddar. Om detta orsakar problem, helt enkelt har alla kvinnor att ligga på sidan med kudde under höger höft. Håll höger ben och knä på toppen av en dyna eller kudde för att hålla balansen och att hålla benet i rätt vinkel.
2.
Placera en kudde under magen område så att vikten av barnet bra stöd medan mamman ligger ner. Häng två ark över mamman med öppna ändar mot dig, eftersom det gör det lättare att manipulera huden. Man bör gå över benen och stoppade i trosor, och den andra skulle gå över ryggen och faller över brösten helt.
3.
Använd normala tryck på alla områden, men insidan av benen. Det finns mer blod i benen av en gravid kvinna än hos andra kvinnor, och detta område bör aldrig masseras. Börja vid fötterna och arbeta på bollarna på fötterna med tummarna för att skapa små cirklar med normalt tryck. Om mer tryck begärs, detta är bra.
4.
Flytta upp kroppen till kalvar och rulla musklerna mellan handflatorna. Det är viktigt att komma ihåg att graviditet orsakar områden att bli mer känsliga, och massage bör endast göras från vristen upp med handflatorna och inga fingrar alls.
5.

Massera ryggen och armar med lätta rörelser och tryck att kunna fastställas av modern. Detta kommer att låta dig veta var hon behöver det mest arbete och avkoppling. Fortsätt att täcka kroppen i områden som hon har bett om, med undantag av magen. Detta område kan gnuggas men inte masseras.


Previous:nothing Next:användning av medroxyprogesteron

Relaterade artiklar


 • carb räkna för barn med diabetes
 • tecken och symptom på kirurgisk menopaus
 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • inomhus garvning regler och bestämmelser
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • pediatriska celiaki symtom
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • Hur sluta röka
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • Hur sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com