hur man gör Lamaze

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-18
Lamaze bygger på principen att en förlossning är en naturlig process, och att det bör ske med naturlig metoder. Förespråkarna av tekniken tror att en blivande modern kan bidra till att undvika medicinskt invasiva metoder för förlossning om hon är tillräckligt förberedda med mentala verktyg för smärtlindring och avslappning. Mer än 150. 000 Lamaze klasser undervisas i USA varje år, att uppmuntra gravida kvinnor och deras födelseprocess tränare att koncentrera sig på andning och visualisering tekniker för att lindra smärtan av värkarna. Lärande dessa strategier kan hjälpa dig att känna dig förberedd för arbete och för att hantera smärta och ångest

Du behöver:.
Födelse coach


1
Börja öva. . avslappningsteknik under den första trimestern av graviditeten. Koncentrera dig på avkopplande alla delar av kroppen. Kom i en bekväm position, sittande eller liggande med slutna ögon. Från och med nacken, käken och axlarna, dra åt varje muskelgrupp och arbeta dig ner kroppen. Dra varje muskelgrupp och håll kvar i 10 sekunder innan du släpper långsamt. (Du kan också arbeta dig upp kroppen om du vill, spänna tårna först. ) Om du tränar detta progressiva avslappning teknik genom hela graviditeten, med den tid du gå in på arbetsmarknaden, bör du kunna se skillnad mellan spänd och avslappnad musklerna så att du kan släppa alla spända muskler mellan värkarna.
2.
Practice mönstrade andas. Oavsett om du andas djupt genom dina membran eller ta snabba, ytliga andetag, kan den stadiga rytmen i din andning har en lugnande effekt som slappnar du under förlossningen. Korrekt andning ger också kroppen med mer syre, vilket ger dig mer energi och kraft att skjuta hårdare. Ta ett djupt och avslappnande andetag i början och slutet av varje sammandragning. Långsam andning kan hjälpa till när värkarna börjar bli intensiv. Under den aktiva fasen av arbetskraft, många kvinnor tycker det är bra att andas in och ut snabbt genom munnen. Även på denna punkt, bör andning ytlig och ljus, inte tung. Om du har lust att skjuta, men det är fortfarande för tidigt, byxa, blåser lätt. När det är dags att skjuta, håll andan i fem sekunder och sedan andas djupt in och ut innan du trycker igen.
3.
Avleda din uppmärksamhet genom att fylla ditt sinne med positiva bilder. Tänk dig själv att gå på en solig strand med coola havsvågor försiktigt stänk på dina bara fötter. Visualisering kan bidra till att minska ångest under förlossningen.
4.
Har din förlossningspartner utföra massage under ditt arbete. Du kan be din tränare att gnugga magen eller massage dina händer, fötter, ben eller rygg att lindra obehag och smärta. Ligg på sidan och böjer upp benet vid knät. Massageapparaten bör använda långa, mjuka rörelser, men på ett tryck.
5.
Delta Lamaze förlossning klasser (se Resurser nedan) i ditt senare veckorna av graviditeten för att lära sig mer om andningsövningar, avkoppling och visualiseringstekniker och massage. Du får inte bara lära av instruktörens utbildning och erfarenhet får du praktisk övning för några av teknikerna. Lamaze klasserna tillåter inte mer än 12 par att vara inskriven på en gång. Minst 12 timmar undervisning ges av Lamaze Certified barns lärare.

Tips och varningar


 • Undvik att andas för snabbt under förlossningen. Detta kan leda till att du hyperventilerar, att du känner dig yr eller kort att andas. Vissa kvinnor föredrar att inte bli masserad eller vidröras under hela arbetsprocessen. Låt din födelse partner vet vad du vill. Du kan helt enkelt svara på en lugnande röst när värkarna blir intensiv.


 • Previous:nothing Next:information om glukos test under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • hur man detox efter att sluta röka och förbli sluta
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • myter om gul karamellfärg
 • processen för apoptos
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • Hur sluta röka med patch
 • menstruella kramp lättnad
 • kost & motion under graviditeten
 • hur våra lungor fungerar
 • emu olja & smärtlindring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com