menstruella kramp lättnad

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-15
De flesta kvinnor upplever mensvärk någon gång i sitt liv. För vissa kan smärtan vara tillfällig och ingenting annat än en mindre olägenhet, medan andra kan se vad de anser vara invalidiserande smärta på en regelbunden basis. Om du någonsin har lidit av mensvärk, har du försökt förmodligen olika taktiker för att bidra till att minska smärtan. Läs vidare om några olika aktiviteter som kan hjälpa dig att uppnå en viss lättnad från din mensvärk

Du behöver:. .
Född coach

Mediciner

Ett antal olika över receptfria läkemedel kan erbjuda lindring för din mensvärk. Se till att prata med en läkare innan du påbörjar någon typ av medicinering regim, bara för att vara på den säkra sidan. Du kan välja att ta Midol, som annonseras inte bara för att ge lindring av kramper men även uppblåsthet och i vissa fall irritation. Dessutom kan ibuprofen och naproxen, vilket kan vara både finns allmänt eller i märken såsom Aleve och Motrin, bidra till att minska graden av mensvärk. Om du vet säkert att din mens ska börja, är det en bra idé att ta någon av dessa mediciner i förväg. Annars tar det föreskrivna beloppet på flaskan på din första erfarenhet av kramper. Om over-the-counter läkemedel har ingen inverkan på din kramp, tala med din gynekolog, som i vissa fall kan ordinera dig ett recept smärtstillande medel.

Motion

Motion kan hjälpa till att lindra graden av menstruationskramper eftersom det hjälper till att slappna av i kroppen och musklerna. Utövar kan också hjälpa dig distraheras från det kramp smärta du kan uppleva.

Värmedynor

Lägga en värmedyna över magen kan ge dig en viss lättnad från din kramper. Kontrollera att du har en barriär såsom en värmedyna täcka, eller din egen T-shirt, mellan huden och dynan så att du inte bränner dig själv. Starta värmedyna på lägsta möjliga temperatur och sedan öka efter behov. Var noga med att följa instruktionerna på värmedynan så att du vet hur lång tid det säkert kan appliceras på huden, och aldrig sova med värmedynan på dig.

Distraherande aktiviteter

Att behålla upptagen kommer inte att bota din menstruationskramper, med fokus på dem kommer säkert att få dem att verka mer intensivt och längre. Om du är kramp och du har provat att ta medicin, motionera och använder en värmedyna, välj en aktivitet som kommer att hålla dig sysselsatt. Titta på en favoritfilm, ta en promenad, eller gå samman med några tjejkompisar att hålla dig borta från smärta.

Previous:nothing Next:hur man underhåller motion under graviditeten

Relaterade artiklar


 • processen för apoptos
 • naturlig kost för barn med ADHD
 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • hur man gör människor att sluta röka
 • Hur sluta röka
 • prostata behandlingar
 • skäl att säga nej till rökning
 • hur man handskas med sörjande en förlust
 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com