om träning under graviditeten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-12
En frisk kvinna uppmuntras att fortsätta att utöva under graviditeten. Som med alla utöva rutiner, kontakta din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram. De flesta läkare kommer att uppmuntra underhålla motion under graviditeten om inte underliggande hygienkrav. Din träning rutin kan behöva ändras senare i graviditeten, i enlighet med riktlinjerna från din läkare

Fakta

Enligt American College of obstetriker och gynekologer, är motion under graviditet nytta på två sätt. Det första kan det hjälpa till att förbereda dig för en smidigare förlossning. För det andra, genom att upprätthålla en övning rutin under graviditeten, att få tillbaka i form efter förlossningen är lättare.

Om du var aktiv innan graviditeten, kan du vanligtvis fortsätta med samma övning rutin under hela graviditeten. Om du lyfter vikter, kan mängden vikt behöva minskas. Styrketräning begränsningar är olika för varje gravid kvinna baserad på sin hälsa och tidigare aktivitetsnivå.

Säkerhet

Enligt American Association Graviditet kan uttorkning under graviditet leder till tidig förlossning. Det är viktigt att vara väl hydrerade under hela graviditeten och för att öka ditt vätskeintag under träning att ersätta vätskan som förloras genom svettning.

Under träning övervaka din andning. Din kropp jobbar hårt för att leverera syre till dig samt för fostret. Träna inte till den grad att vara andfådd eller till en punkt av utmattning.

Undvik träning utomhus under de varma sommarmånaderna som överhettas under graviditeten kan orsaka fosterskador. Alltid kontrollera din puls så att den är kvar inom parametrarna för din ålder och aktivitetsnivå.

Oron

I andra och tredje trimestern, undvika att ligga platt på rygg. En stor artär på höger sida, vena cava, leveranser blodtillförseln till undre delen av kroppen samt moderkakan. Detta utbud kan äventyras när du är platt på rygg senare i graviditeten på grund av vikten av livmodern.

Om du har underliggande hälsoproblem eller frågor med graviditeten såsom stänkblödning, blödning, din läkare kan rekommendera att du ändrar din träning rutin eller överge den. Även om motion är en viktig aspekt, måste du lyssna din läkare, om det finns andra villkor kring graviditeten.

Missuppfattningar

Många kvinnor är oroade över möjligheten av en ansträngningsutlöst missfall, i synnerhet under den första trimestern . Tvärtemot vad många tror, leder motion under graviditeten inte missfall. Enligt American Association Graviditet finns det inga data som stödjer detta urban legend.

Faror

Motion aktiviteter som kan öka risken för att falla bör elimineras från din rutin under graviditeten. Denna verksamhet kan innefatta cykling, inlines eller kör på ojämna ytor. Fostret är i allmänhet bra dämpad och skyddas i moderkakan, men en hård falla kan leda till komplikationer som tidig förlossning eller missfall. Kontakta idrott bör undvikas i alla trimestern.

Previous:nothing Next:vad är en ob gyn?

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn
 • hur man förebygger kärnikterus
 • Hur sluta röka cigaretter
 • kräfta öm peroxid behandling
 • lindriga utvecklingsstörning symtom
 • smärtstillande biverkningar
 • Hur sluta röka cold turkey
 • behandling för HPV-virus hos kvinnor
 • hur man lever med en rökare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com