övning i tidig graviditet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-06
Utöva under graviditeten har många fördelar. Inte bara kan det hjälpa dig att bli mer bekväm och flexibel under graviditeten, men det kan hjälpa dig att återfå din före graviditeten kroppen tillbaka snabbare efter ditt barn. Även om du inte var särskilt passa innan det blir gravid, kan du börja fortfarande en fitness regimen i början av graviditeten som håller dig i god form för din hälsa och barnets hälsa. Här är lite information om träning i tidig graviditet

Du behöver:
stöds braHeating padTylenol.

konditionsnivå

Hur mycket motion och intensiteten i träningen i början av graviditeten beror mycket på din kondition innan du blev gravid. Om du aldrig arbetat innan graviditeten, nu är inte rätt tid att börja en hård kör regim. Börja istället med små pass som har en lägre intensitet. Du kan prova en rask promenad runt kvarteret eller vatten aerobics, träning som är lättare på din kropp och samtidigt ge höga resultat. Om du hade en god kondition, kan du fortsätta med din vanliga träning i början av graviditeten, med några modifikationer på grund av din mage storlek eller nivå av trötthet.

bra pass

Några bra träning för dem i början av graviditeten är de som är lättare för kroppen. Prova vatten aerobics på din lokala pool. Gå till köpcentret och gå raskt medan du fönstershoppa. Gravid Yoga eller Pilates är båda bra sätt att öka flexibilitet och kondition. Många gravida kvinnor har hjärt utöva, t. ex. cykla eller använda en elliptisk maskin för bästa resultat utan skador på leder och muskler. Välj träning rutiner som finns inom din komfortzon. Du kanske också vill träna med en partner, så att om du känner dig svimfärdig eller yr, kan du stoppa och de kan hjälpa dig.

Saker att undvika

I början av graviditeten, finns det några typer av motion som Du bör undvika att göra. Du bör inte delta i några sporter som involverar ofta kontakt med andra aktörer, såsom hockey eller fotboll. Avstå från övning som inkluderar för mycket studsande, gå eller åka på en elliptisk är ett bättre val än att köra som din graviditet fortskrider. Undvik övningar som kan orsaka yrsel eller din kroppstemperatur att stiga för hög. Ha alltid ett sätt att kontakta någon när du tränar, så att om du känner att du behöver hjälp kan du få det direkt. Lyssna på din kropp, om något är till skada eller om du inte mår bra, stoppa vad du gör och vila.

Previous:nothing Next:symtom vid 10 dagars dräktighet

Relaterade artiklar


 • vad är kamomill?
 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • Hur sluta röka
 • hur man kan stoppa en blödning klippa
 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • hur man handskas med sörjande en förlust
 • hur man hittar sätt att sluta röka
 • Hur sluta röka med patch
 • vad som orsakar en hög PSA nivå?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com