skäl att säga nej till rökning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-03
Trots att hundratals reklamfilmer spelas på TV och i radio och annonser klistras på stadens gator och i otaliga tidningar varning om farorna med rökning, röker fortfarande cigaretter. Vanan är en svår en att sluta, och när du startar, sätta cigaretter borta är i motvind. ". Säg bara nej" Kanske dessa ytterligare skäl till varför du bör säga nej till rökning hjälper övertyga dig att

Bad för din kropp

Vi vet alla att röka cigaretter är dåligt för kroppen, men detaljerna kan verkligen chockerande. Mun cancer, strupcancer och lungcancer är bara några av de sjukdomar som ses hos rökare. Dessa sjukdomar och krämpor betyder kortare livstid för rökare. Faktum är att människor som röker regelbundet minska sina liv med cirka 2. 250 dagar. Om en kortare liv är inte skäl nog att säga nej till rökning, överväga detta: kostnaderna vård som följd av rökning är svindlande. Varje år i USA ensam, människor spenderar $ 23000000000 på sjukvårdskostnader.

Påverkar din Utseende

Röka cigaretter härjar på din inre kropp, men de bekymrade över sitt utseende bör observera att rökning kommer att dramatiskt påverka hur du ser ut. Även casual rökning kan orsaka smutsig, gulnade tänder och kommer att förmörka huden runt munnen också. Rökning regelbundet under många år resulterar även i fula rynkor runt munnen. Dessutom orsakar röka cigaretter en person att åldras snabbare. Alla i huden påverkas utöver din hår, naglar och tänder.

Leaves luktar illa

Du kan identifiera en rökare från den unkna lukten av cigarettrök på hennes kläder och ashy lukten som kommer från hennes mun. Oavsett hur hårt en rökare försöker dölja det som luktar, det är en svår att sparka. Denna lukt kan vara avtändande i formella situationer som anställningsintervjuer, affärsmöten och jämna datum.

Är en fara för andra

cigaretter Rökning är en av de få saker du gör som negativt påverkar andras hälsa. Genom att stå i samma rum som en rökare och röka en cigarett, du fyller den andra personens lungorna med cigarettrök. Vissa av samma hälsoeffekter sida att rökare erfarenhet kommer att ske i icke-rökare. Detta är framförallt ett problem för föräldrar som röker runt sina barn i slutna rum, bilar och även i öppna utrymmen.

Det är svårt att sluta

Det är lätt att bli beroende av cigaretter, och när det händer, sluta är inte lätt. Det är beroendeframkallande ämnen i cigaretter (som nikotin) som gör din kropp sugen på mer cigaretter. I själva verket tycker din kropp att den inte kan överleva utan en cigarett när du blir beroende, och abstinenssymptom såsom svår crankiness, huvudvärk och kräkningar är vanliga. Även när tidigare tillbakadragande scenen många tidigare rökare befinner sig sugen på en cigarett.

Previous:nothing Next:Vilken roll spelar en antikropp?

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • kost & motion under graviditeten
 • hur man handskas med sörjande en förlust
 • hur man handskas med allergi säsong
 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • Hur sluta röka med patch
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com