smärtstillande biverkningar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-10
Många tiden, är när over-the-counter smärtstillande inte kan ta udden av svår smärta, kan en läkare ordinera receptbelagt smärtstillande medel för att göra susen. Receptbelagda smärtstillande verkar genom att minska smärtan meddelanden som skickas till hjärnan och avkopplande hjärnans svar på dessa meddelanden. Även smärtstillande göra jobbet att undertrycka smärta, de har också en mängd biverkningar

Du behöver:. .
Bekväma skor stödjande behå

Förstoppning

Värktabletter kan orsaka förstoppning, som kan bli smärtsam och orsaka andra symptom om de inte behandlas. Det rekommenderas att ta en pall mjukmedel medan smärtstillande används.

Kardiovaskulär risk

Beroende på tidigare sjukdomar och övergripande nuvarande hälsa, kan vissa smärtstillande medel orsakar hjärt-risker och andningsdepression, som kan vara en allvarlig sida effekt för vissa, särskilt personer med hjärtsjukdomar eller äldre.

Illamående

Värktabletter som innehåller morfin är inte lätta att tolereras av vissa individer och kan orsaka illamående och kräkningar. Om illamående är erfaren, det finns läkemedel för att motverka detta symptom, eller din läkare kan använda en alternativ smärtstillande medel.

dåsighet /Yrsel

Värktabletter koppla smärtan meddelanden som skickas till hjärnan och hjärnans reaktion på dessa meddelanden. Detta kan orsaka en total avkoppling av kroppen, vilket resulterar i dåsighet eller yrsel, vilket kan vara farligt om du kör bil, operativ utrustning eller utför någon uppgift som kräver logiskt och gott omdöme.

Muntorrhet

Vissa smärtstillande medel, på grund av effektivitet, kan orsaka muntorrhet eftersom spottkörtlarna "produktionen minskar när du tar en smärta suppressant. Dricka vatten eller andra vätskor kan bidra till att lindra muntorrhet.

vanebildande

Många smärtstillande medel, beroende på deras drog klassificering kan vara vanebildande, och dessa bör tas under sträng ledning och råd av en läkare. Om ett smärtstillande medel som har vanebildande kapacitet har ordinerats till dig, kan du begära din läkare att förskriva en annan icke-vanebildande drog som ersättning.

Previous:nothing Next:orsakerna till lateral knäsmärta

Relaterade artiklar


 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • Vilken roll spelar en antikropp?
 • Vad gör det kardiovaskulära systemet?
 • hur man använder ovulex
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • hur förmå hicka
 • kost & motion under graviditeten
 • hur man förebygger kärnikterus
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • hur man lever med en rökare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com