springmask botemedel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-07
Springmask är den vanligaste masken infektion i USA och är mycket smittsam. Äggen finns i luften, och man sväljer dem, lever i tjocktarmen och tarmen på värdländernas medan de mogna och kläcks, en process som tar ungefär sex veckor. Efter kläckningen kryper honan på utsidan av rektum eller anus, deponerar fler ägg, som orsakar klåda på det här området på natten. Springmask är lätta att behandlas när diagnosen dock, och vidta förebyggande åtgärder är nyckeln till att undvika en ny angrepp.

Du behöver:
stöds braHeating padTylenol

Utför vidhäftningsprov

Detta är det första steget för att bota springmask. . Den vanligaste testet är bandet test, en process där en bit tejp placeras vidhäftande sidan nedåt, direkt på anus. Om äggen har deponerats, kommer de att hålla sig till bandet. Du bör då ta bandet med din läkare så att han kan placera tejpen på en glasplatta och undersöka den i mikroskop. Detta test är mest effektivt på morgonen innan bada eftersom äggen deponeras i anus på natten. Du behöver bara lämna bandet på ett par sekunder.

Ta medicin

Den vanligaste läkemedel som används för behandling av springmask är Vermox, en medicin som tillgängliga genom recept. En annan receptbelagda läkemedel är Albenza, båda är lika effektiva och omfattas av de flesta försäkringar. Om du inte har försäkring, fråga din läkare vilken medicin som är billigast. Tänk på att du kommer att behöva behandla alla i huset för att se en ny angrepp inte inträffar.

Rengöra ditt hus

Eftersom springmask är så smittsam, städa ditt hem ordentligt är en viktig del av reningsprocessen . Du måste börja med att tvätta alla kläder och sängkläder i varmt vatten, vanligtvis 130 grader dödar maskar och deras ägg, och sedan torka allt på hög värme. Eftersom springmask ägg kan lägga inaktiv i två veckor i rumstemperatur, är det viktigt att tvätta alla uppstoppade djur som kan tvättas. De som inte kan placeras i torktumlaren på hög värme för att döda äggen. Dessutom måste du mopp och vakuum alla dina golv att bli ditt hem av de återstående äggen. Du bör vakuum dina möbler också.

praxis god hygien

Det tar inte mycket för att döda springmask ägg på dina händer, den vanligaste sändare på detta tillstånd. För att förhindra nytt angrepp, se till att tvätta dem ofta med en anti-bakteriell tvål efter att ha använt toaletten och när du kommer hem från ett allmänt område. Dessutom, om du eller ditt barn upplever det vanligaste symtomet på springmask, klåda runt anus, avstå från att placera dina händer i det området. Detta är hur villkoret sprider den snabbaste, ditt barn repor, äggen får under sina fingernaglar, och de är sedan spridas från en person till nästa.

Previous:nothing Next:Hur utvecklas ett barn?

Relaterade artiklar


 • myter om gul karamellfärg
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • Hur sluta röka cigaretter
 • springmask botemedel
 • Vad gör det kardiovaskulära systemet?
 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • hur man kan stoppa en blödning klippa
 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
 • Hur utvecklas ett barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com