vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-09
Som ny förälder, finns det massor av saker att kämpa med från att få barn att sova hela natten för att lugna en orolig mage. Det finns många gemensamma mag-frågor ditt barn kan handskas med, av vilka många är lätta att bestämma och inget att oroa sig. Att uppmärksamma ledtrådar, och hålla ett öga på barnets rutin kan enkelt lösa gemensamma problem med matsmältningen

Du behöver:.
Stöds braHeating padTylenol

Spitting Upp

En av de vanligaste barnet mage frågor är när barnet kräks ofta. Reflux är när magen inte har startat ett normalt klämma mönster som får magen i matsmältningen rytm. Parents. com säger att detta gör mjölk att sitta i barnets mage längre än normalt och orsakar barnet att spotta upp eller har uppstötningar. Många gånger reflux arbetar själv inom ett par månader. Om du känner ditt barn har svårt att utfodra, har hicka ofta, eller andningssvårigheter, se till att kontakta din barnläkare för att diskutera vad som händer. Noga med att rapa efter varje matning kan hjälpa reflux.

gastroesofageal refluxsjukdom

gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) uppstår när en infektion eller vissa mediciner orsaka matstrupen blir inflammerad. Kidshealth. org konstaterar att esofagus sphincter, vilket är den ventilen mellan matstrupe och magsäck, upphör att fungera väl göra magens innehåll som ska säkerhetskopieras. Detta kan orsaka en baby att ha reflux och även obehag, som halsbränna. Genom att ändra kost och livsstil, kan GERD behandlas. I vissa fall kan medicinering behövas.

Kräkningar

Många gånger orsaken till kräkningar hos spädbarn är en infektion i magsäcken eller tarmkanalen. Parents. com föreslår gemensamma virus kan vara att skylla, med kräkningar och feber eller diarré. Många gånger en vanlig infektion kommer att klara upp utan medicin i ett par dagar. Om ett barn har problem att äta, inte fyller så många blöjor, eller verkar uttorkad, se till att kontakta din barnläkare. Kräkningar under spädbarnstiden kan vara ett tecken på andra matsmältning frågor, särskilt kring 3 till 5 veckors ålder. Detta kan vara en signal för missbildningar i mag-tarmkanalen. Projektil kräkningar är oftast förknippas med pylorusstenos, ett tillstånd där muskeln i slutet av magsäcken är missbildade gör det svårt för mjölk att passera.

Diarré

A-virus, det rotavirus är den vanligaste orsaken , ofta orsakar diarré. Parents. com finner det är vanligare under vintermånaderna i barn från 6 till 24 månader. Bebisar hydratiserade kommer att bistå med diarré tills viruset passerar. Kidshealth. com anges att bakterier som salmonella eller E. coli kan också orsaka mag-och tarminfektioner. Diarré, kramp och kräkningar är vanliga symtom. Många gånger de infektioner kommer att klara på egen hand, men medicinering kan behövas.

Förstoppning

tvärtom av diarré är förstoppning, där ett barn är att ha oregelbundna tarmrörelser eller upplever en svår tid som passerar dem. Parents. com finner detta ofta händer när föräldrar börjar som innehåller spannmål eller helmjölk i sina barns kost. Genom att skära ner på mängden spannmål eller mjölk ges bör förstoppning av sig själv.

Previous:nothing Next:naturlig kost för barn med ADHD

Relaterade artiklar


 • vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • Suboxone faq
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • hur man kan sluta röka cravings
 • prostata behandlingar
 • naturlig kost för barn med ADHD
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com