Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-03
Blick genom fönstret på alla gym, och du kommer förmodligen vittne betyg för gym-entusiaster imbibing protein shakes. Många människor förstår orsaken till detta beteende: protein hjälper till bygga muskler komposition och styrka. Kvinnor kan leverera sina kroppar med en kraftfull resurs genom att hoppa på proteinshake tåget

Du behöver:.
Glastermometer

Fördelar

En av de mest populära skäl. kvinnor öka sitt proteinintag är att gå ner i vikt. Normalt måste kvinnors kroppar bränna kolhydrater för energi. När en kvinna väljer att äta en kost rik på protein och låg i kolhydrater, börjar hennes ämnesomsättning att bränna fett. Detta kallas ketos. När kroppen har nått ketos, många kvinnor rapporterar också en minskad aptit.

Betydelse

Protein är så viktigt att den mänskliga kroppen att det är vetenskapligt klassificeras som en "macronutrient. " En macronutrient är något kvinnors kroppar behöver i stora mängder för att frodas. Däremot, mikronäringsämnen som mineraler och vitaminer, krävs bara i mindre mängder. Kvinnors kroppar har förmågan att lagra makronäringsämnen som kolhydrater och fett, men kan kvinnor inte lagra protein. Av denna anledning, kvinnor måste se till att de får tillräckligt med protein i kosten varje dag.

Funktion

Ytterligare en viktig del av protein i kvinnors kroppar är restaurering. Kvinnors muskler och vävnad använda protein för att läka och återhämta sig. Det är en myt att protein bygger muskler, kan bara utöva göra det, men det är protein som behövs för muskel reparation. När kvinnor utövar sina muskler de utvecklar mikroskopiska tårar i vävnaden. Protein behövs för att reparera dessa tårar och därigenom stärka muskeln.

Hälsoeffekter

Protein är viktigt för kvinnor för andra kroppsfunktioner också. Kvinnors kroppar behöver protein för att generera frisk hud och naglar. Protein hjälper också kvinnors kroppar skapa hormoner och vitala enzymer som håller dem igång effektivt. Kvinnors ben använder protein för att växa starkt och friskt. Även kvinnor hjärtan behöver biokemiska material som skapas med hjälp av proteinet.

Varför Shakes

Protein shakes vanligtvis innehåller en hög andel av det näringsämne i form av soja, vassle eller kasein. Många fitness experter rekommenderar vassleprotein eftersom det är känt för att innehålla det högsta biologiska värdet (BV). BV bestäms av storleken på de mänskliga protein i gram som kan ersättas med 100 gram kompletteras protein. Protein ingår i shakes tros vara snabbare smälta än proteinet i livsmedel, eftersom det tar kvinnors kroppar längre att bryta ner fasta ämnen i sina beståndsdelar. Som ett resultat, dricka en proteinshake efter ett träningspass hastigheter protein till sin välbehövliga destination inom kvinnors muskler.

Överväganden

Trots fördelarna med protein för att en kvinnas kropp, experter varnar för stora mängder. Protein kan bryter en kroppens förråd av kalcium, som är avgörande för en kvinnas ben i syfte att förebygga benskörhet. Dessutom kan höga halter av protein orsakar kvinnors kroppar för att producera överskott ammoniak, men hittills finns det inga omfattande studier om de långsiktiga effekterna av för mycket ammoniak i kvinnors system. Kvinnor bör förbruka högst två portioner eller 6 oz. , Protein shakes per dag.

Previous:nothing Next:biverkningar av epidurals

Relaterade artiklar


 • typer av äggledaroperation
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • hur våra lungor fungerar
 • snabbaste sättet att bli gravid
 • tips om hur man blir gravid fort
 • hur man förebygger kärnikterus
 • hur man kan sluta röka
 • Hur sluta röka cold turkey
 • hur man ska behandla rökare hosta
 • Graviditet & kattlådor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com