diet meny för graviditet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-24
Illamående, utmattning och förstoppning gör ofta Äta bra under graviditeten svårare än det låter. Rätt kost är viktigt att både mamma och barn, och lyckligtvis enkla är ofta bäst

Du behöver:.
Antiseptiska eller disinfectantCotton swabClean bandage

Näringsbehov

Äta för två innebär inte fördubbla ditt dagliga kalorier. Medan du behöver för att öka ditt kaloriintag under graviditeten, behöver du bara ca 300 mer för varje dag. Att se varje kalori räknas hjälper dig att behålla en hälsosam vikt under graviditeten och gör det lättare att ta bort överflödig vikt efter det att barnet är fött. Som med alla kost, se till att inkludera 5-7 portioner frukt och grönsaker varje dag, tre till fyra portioner magert protein, fyra till sex portioner av mejeriprodukter och sex till 11 portioner av spannmålsprodukter.

Frukost

Frukost är oerhört viktigt, speciellt om du tenderar att känna sig illamående på morgonen. Om det verkar kontraproduktivt intuitiv, sätta något i magen hjälper dig att må bättre än att undvika mat. Om du vaknar illamående, hålla ett par kex vid sängen. När du är upp och runt, kommer en av följande kombinationer håller dig att du kör tills förmiddagen mellanmål.
* hela korn av spannmål (helst järnberikade) med lättmjölk och en banan
* Frukt smoothie med mejeri bas och fullkorn toast
* Äggröra med hela korn toast och cantaloupemelon
* Veggie Omelett med hela korn toast och apelsinjuice

Lunch

Även om din dag är hektiskt, man är aldrig för upptagna för en hälsosam lunch. Om du arbetar, överväga att vidta lunch med dig så att du inte befinner dig frestad att slå drive-through och missa ett tillfälle att ge näring dig själv och ditt barn.
Några kombinationer att prova:
* hel-vete kalkon eller kyckling pita med sallad och grönsakssoppa
* Spenatsallad med kalkon, torkade tranbär, och balsamico vinägrett, och en fullkorn rulle
* hela korn bagel med hummus, spenat, fetaost och groddar, och fruktsallad
* svarta bönor, majs, ost och mild salsa på en hel-vete tortilla, tillsammans med en lummig grön sallad

Middag

Middag ska vara ett enkelt och avkopplande sätt att avsluta dagen med familj och vänner. Tänk på vad du har ätit hela dagen, och fyll i näringsmässig eller kalori hål. Om du slarvat på färska grönsaker till lunch, inkluderar en lummig grön sallad samt en sida grönsaker till middag. Inkludera magert protein såsom grillad kyckling eller fläsk. Överväg att äta grytor, eftersom de är lätta att förbereda och kombinerar ofta grönsaker, protein och korn som pasta eller ris.

Snacks

Sunda mellanmål är en viktig del av en hälsosam graviditet kost. Varje mellanmål bör omfatta protein, kolhydrater och frukt eller grönsaker
Exempel på nyttiga snacks.
* Ost och kex med ett äpple
* Yoghurt och en banan
* fruktsmoothie med mjölk bas
* Trail Blanda med mandel, torkad frukt, och vete spannmål (vete Chex, till exempel)

Drycker

vätskesystem under graviditet är mycket viktigt, men kom ihåg att drycker kalorier också. Först och främst dike soda så mycket som möjligt. Precis som med mat, bör du få ut mesta möjliga av dina drycker också. Prova grönt te eller ingefära te, som även kan lösa din mage om illamående har satt in mjölk, vatten och juice är också utmärkt val. Var försiktig med energi eller sportdrycker, eftersom de kan innehålla koffein eller tillägg som inte är lämpligt för gravida kvinnor.

Previous:nothing Next:seborroiskt eksem hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • typer av äggledaroperation
 • kräfta öm peroxid behandling
 • kegal övningar för män
 • Hur sluta röka
 • smärtlindring alternativ under förlossning
 • hur man gör Lamaze
 • myter om kön bebisar
 • vad är kamomill?
 • hem rättsmedel för diarré under graviditeten
 • Felsökning ekollon trapphissar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com