effekter av gestagen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-19
Gulkroppshormon är en syntetisk version av det kvinnliga könshormonet progesteron. Det används för många medicinska ändamål med de vanligaste är hormonella preventivmedel och för att motverka effekterna av östrogen hormonersättning hos kvinnor. Alla läkemedel orsaka vissa biverkningar, men om biverkningar är allvarliga bör de rapporteras till ens läkare omedelbart

Du behöver:.
Antiseptiska eller disinfectantCotton swabClean bandage

Effekter från gulkroppshormon. Gel

progestin gel är en form av progesteron används för att behandla infertilitet hos kvinnor. Vanliga biverkningar är uppkördhet, kramper, förstoppning eller diarré, yrsel och onormal vaginal ansvarsfrihet. Ovanligare biverkningar, såsom andningsbesvär, ensidig muskelsvaghet, eller smärtsam svullnad, ska rapporteras till en läkare omedelbart. Dessa typer av symtom kan vara tecken på en stroke eller blodpropp som kan förekomma hos kvinnor som tar progesteron kosttillskott och rök. Dessutom bör alla som har en anamnes på onormal vaginal blödning, missade abort eller cancer undvika dessa typer av kosttillskott.

progestin Infogar

progestin skär används som ett stöd för implanterade embryon och i början av graviditeten som en förebyggande mot missfall. Dessa skär arbete för att förtjocka slemhinnan i livmodern och skapa en miljö som är mer lämpade för ett embryo. Biverkningar är svullnad, flytningar, ömhet i brösten och viktökning. Progestin skär ska inte användas av kvinnor som har haft oförklarliga blödningar, blödningar i hjärnan, eller bröstcancer.

Progestin Oljor

progestin olja är helt enkelt en progestin injektion i sesamolja som används för att behandla frånvarande eller oregelbunden menstruation perioder. Det fungerar genom att reglera kroppens egna cykler, så att det skapar hormoner på egen hand och reglerar uterin blödning. Alla med allergi mot progesteron eller dess syntet, sesamfrön eller oljor eller bensylalkohol bör undvika gulkroppshormon olja som skulle någon med en historia av blodproppar eller stroke, och kvinnor som är gravida.

Progestin P-piller

progestin bara p-piller, även känd som "mini piller" är ofta föreskrivs för ammande mödrar och kvinnor som vill undvika biverkningar av traditionella östrogen-progesteron p-piller eftersom de har färre biverkningar och inte "torka upp" en moders mjölk. Biverkningar av dessa piller är ökad hunger, viktökning, bröst anbud, småblödningar mellan menstruationerna och akne. Till skillnad från vanliga p-piller, om du missar en dos med mer än tre timmar måste du använda en andra preventivmedel för resten av cykeln tills din näste period. Du kan inte "Double up" en dos som du kan med de andra.

Progestin Implant

progestin implantat (även känd som Implanon) är relativt ny på marknaden i jämförelse med andra gulkroppshormon produkter. Implantat arbete för att förhindra graviditet genom att långsamt släppa progesteron hormoner i din kropp under en period av tre år. Det Implanon implantatet är liten, ungefär lika stor som en tändsticka, och sätts in i insidan av överarmen av en läkare. Efter tre år måste implantatet också tas bort av en läkare. Biverkningarna är minimala och omfattar vaginala stänkblödning eller blödningar, viktökning, och några enstaka smärta runt insättningsstället.

Progestin injektioner (bilder)

progestin injektioner, som Depo-Provera är populära bland kvinnor som föredrar preventivmetoder som inte stör sexuell spontanitet. Det används också ofta med kvinnor som har sicklecellanemi eftersom kvinnor har färre problem med sina villkor när skotten används. För att vara effektiv, måste kvinnor få en chans till var tredje månad. Huvudvärk, illamående, oregelbunden menstruationscykel, och viktökning är alla vanliga med gulkroppshormon injektioner.

Previous:nothing Next:Vilken är den bästa tiden att försöka bli gravid?

Relaterade artiklar


 • lindring för smärta i brösten
 • sommar säkerhet för barn
 • Vilken roll spelar en antikropp?
 • process skelettmuskeltillväxten
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • naturlig kost för barn med ADHD
 • vad är kamomill?
 • barn beteende modifiering
 • diet tips för tonåringar
 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com